U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Laatste nieuws
Laatst gewijzigd: 27-06-2017

Aan de lezers van parochieblad Ursula, locatie Adelbertkerk

Deze verwarrende tijd heeft ook voor het parochieblad de nodige gevolgen: tijdens de voorbereiding van dit nummer hebben we een aantal artikelen moeten schrappen of herschrijven.

Nu het gedrukte nummer van april beschikbaar is, moeten we constateren dat een aantal aangekondigde activiteiten toch niet door zullen gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Geestverruimend, de kinderwoorddiensten, de gezamenlijke 4 mei viering, het bevrijdingsconcert. Ook zullen er in de maand mei geen vieringen worden gehouden.

Omdat ook in mei de beperkende maatregelen van kracht zullen blijven, hebben we besloten het parochieblad van mei niet te laten verschijnen. Wij hopen dat het juni-nummer wel kan gaan verschijnen.

Om toch op de hoogte te blijven verwijzen we u naar de website van de Ursulaparochie: www.rkdelft.nl.

Afspraken die op dit moment al bekend zijn:

Iedere zondag wordt er een viering uitgezonden vanuit de Maria van Jessekerk, verzorgd door het pastoraal team. De link is te vinden op de website www.rkdelft.nl.

De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake en Paasmorgen worden ook uitgezonden via internet. Op de website www.rkdelft.nl wordt u doorverwezen naar een link zodat u de viering rechtstreeks kunt volgen.

Ieder zondag is elke kerklocatie open van 11.00 tot 12.00 uur. U heeft dan de gelegenheid om een kaarsje op te steken en er is ruimte voor persoonlijk gebed. De Maria-Stilte kapel (aan de zijkant van de pastorie van de Adelbertkerk) is dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur.

Op Palmzondag (5 april) is er tevens gelegenheid voor het ophalen van een gewijd palmtakje voor uzelf en/of iemand anders. De Adelbertkerk zal daarvoor die dag open zijn van 11.00 uur tot 15.30 uur.
U kunt ook een gewijd palmtakje laten thuisbezorgen. U kunt dat, onder vermelding van uw naam en adres, aanvragen bij het secretariaat per e-mail secr­(at)adelbertdelft(dot)nl of telefonisch 015 256 09 39.

In de Goede Week vragen wij uw medewerking voor het volgende: met de zorginstellingen van Pieter van Foreest in Delft hebben we het plan opgevat om Paasvreugde te brengen aan de ouderen in de huizen die nu al een paar weken geen bezoek meer mogen ontvangen. We vragen groot en klein (volwassenen en kinderen die gezond zijn en niet in quarantaine zitten) om een PalmPaasstok te maken en deze vóór Paaszaterdag af te leveren bij een huis van de instelling bij u in de buurt.
Adressen vindt u op: https://pietervanforeest.nl/wonen-met-zorg/locaties. De kleurrijke stokken worden op Paasmorgen rondgebracht bij de ouderen en zullen zeker voor vreugde en gespreksstof zorgen. U hebt er vroeger vast een gemaakt, doet u dat nu weer.
In de Adelbertkerk hebben we een beperkt aantal kale kruisen voor de palmpaasstok. Die zijn op palmzondag af te halen tijdens de openingstijden.

Nieuwsbulletin

Nu de informatievoorziening via het parochieblad tijdelijk wegvalt, zal het contact met de parochianen via de website www.rkdelft.nl verlopen én met een nieuwsbulletin vanuit de Adelbertkerk welke per e-mail verspreid wordt. Dat is de afgelopen week ook al gebeurd. Heeft u geen e-mail van het Adelbertsecretariaat ontvangen, dan beschikken wij niet over uw e-mailadres. Wij verzoeken u dan even een mailtje met uw naam en adres te sturen naar secr­(at)adelbertdelft(dot)nl. Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor het doorgeven van kerkelijke informatie.

U wordt sterkte gewenst en Gods zegen in deze moeilijke tijd.

Met vriendelijke groet,
Kees Lansbergen
namens de redactie van het parochieblad

Ron van Rooijen
coördinator Adelbertkerk

02-04-2020 00:33 Leeftijd: 2 jaar