U bent hier: Parochie / Pastoraal team / Eli Stok
Laatst gewijzigd: 07-03-2018

Pastor Eli Stok

Eerste ervaringen hebben iets bijzonders, en Delft en Midden-Delfland zijn de eerste plaatsen waar ik als pastorale beroepskracht kom te werken.

Vanaf 1 september 2016 maak ik deel uit van het pastoraal team van de parochies Sint Ursula en O.L.V. van Sion. Op 10 juni 2017 werd ik tot priester gewijd.

Ik ben geboren in 1990 in Ridderkerk. Na het behalen van mijn vwo-diploma ben ik in 2007 verhuisd naar Middelburg, om daar te studeren aan de Roosevelt Academy. Een paar maanden ben ik op uitwisseling geweest in de Amerikaanse staat Nebraska. In 2010-2011 heb ik mijn studie filosofie voortgezet aan de K.U. Leuven.

In Leuven kwam ik in contact met een gemeenschap van priesterstudenten, die mij een belangrijke impuls heeft gegeven om diezelfde weg in Nederland te volgen. Vandaar dat ik in 2011 ben begonnen met de priesteropleiding aan Grootseminarie St. Willibrord, gevolgd door een stagejaar in de federatie ‘St. Franciscus tussen duin en tuin’ (Westland).

Ik geloof sterk dat ieder mens een unieke combinatie talenten van God heeft gekregen. Graag zet ik de mijne in voor de parochies waarheen de bisschop mij heeft gezonden, en laat ik me verrijken door het contact met mensen binnen en buiten de parochies, om zo gehoor te geven aan de oproep van paus Franciscus: bruggen te bouwen in een wereld vol diversiteit.