U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Kinderen / Kinderwoorddienst
Laatst gewijzigd: 02-01-2021

Kinderwoorddienst

In de Franciscus en Clarakerk is er een keer per maand en bij bijzondere feestdagen een kinderwoorddienst, zoveel mogelijk gekoppeld aan een eucharistieviering. In de Advent en Veertigdagentijd is er ook regelmatig een kinderwoorddienst.


De pastor nodigt de kinderen aan het begin van de viering uit om naar voren te komen en overhandigd de kinderbijbel en het licht. Dan gaan zij met de kinderwoorddienstbegeleidsters naar de kinderruimte. Rond het Bijbelverhaal van die zondag of een ander passend verhaal wordt met elkaar gepraat, gespeeld, uitgebeeld, geknutseld of gezongen. De kinderen komen na de voorbede weer terug in de kerk en lichten voor ze bij hun ouders gaan zitten kort toe hoe ze het bijbelverhaal behandeld hebben. Bij het Onze Vader worden de kinderen uitgenodigd een kring te vormen rond het altaar waarna ze in de kerk de vrede uitreiken.

In plaats van een viering met kinderwoorddienst kan er ook een gezinsviering plaats vinden, waarbij het niveau de gehele viering op de kinderen is afgestemd. Met kerst en Palmzondag is er een gezinsviering.

Buiten coronatijd om is er voor ouders en kinderen na afloop van de viering een eigen samenkomst in de kinderruimte.

Wilt u meer weten over de kinderwoorddienst? Stuur dan een mail naar: kinderenfenc¬≠(at)gmail(dot)com.

Ook bij andere vieringen zijn ouders welkom om met hun kinderen een viering te bezoeken. In het portaal van de kerk liggen boekjes, kleurplaten en potloden voor de kinderen.