U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Oogstdankdag
Laatst gewijzigd: 29-09-2019

OOGSTDANKDAG

Oogstdankdag 6 oktober: “De tuin van heden”

Op zondag 6 oktober vieren wij onze jaarlijkse oogstdankdag met een feestelijke viering zoals wij gewend zijn. Dit jaar zal pastoor Verbakel voorgaan. Wij willen God danken voor de oogst van het afgelopen jaar.

Elk weekend houden we de collecte en elke 1e zondag van de maand brengen we naast de collecte voedsel naar voren. Niet zoals in de Afrikaanse landen vanuit onze tuin, maar gekocht in de winkel. Toch is het eigenlijk wat we nu op oogstdankdag vieren: ‘We danken God voor de goede oogst en delen dat’.

Maar daarnaast willen we ook God danken voor wat we het afgelopen jaar ontvangen hebben aan werk op kantoor of in de werkplaats en op school. Dit brengen we tot uiting in de viering bij het aanbrengen van de offergaven. Ook willen we God vragen of hij onze gemeenschap tijdens het komend jaar een “goede oogst” wil geven. In de kerk zal door een aantal enthousiaste vrijwilligers weer een mooie uitstalling verzorgd worden van ingebrachte groenten, fruit, vlees, kaas en eieren. Symbolen van ons werk zullen tijdens de viering samen met de ingebrachte artikelen voor de Voedselbank naar voren worden gebracht. Na de dienst brengen vrijwilligers de gaven naar ouderen, zieken en speciale groepen mensen van onze Ursulaparochie.

De meesten van ons in Nederland hebben het goed; zij hebben voldoende eten en drinken. We zullen die dag ook stilstaan bij het feit dat dat niet vanzelfsprekend is. Na afloop van de viering zal er een deurcollecte zijn voor het werk in Douala Kameroen van zr. Antonetta van Winden, waar het leven veel moeilijker is dan hier. Door onze hulp kan daar weer een groep jongeren naar school en werken aan hun toekomst. Zoals u misschien een paar keer in ons parochieblad gelezen hebt, is het nog steeds hard nodig.

Iedereen die God wil danken voor de “oogst” van het afgelopen jaar en Zijn Zegen over de gewassen en het werk, is voor deze bijzondere viering - met na afloop een kopje koffie - van harte uitgenodigd.

Er is dan ook kindernevendienst.

Liturgische werkgroep