U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Oogstdankdag
Laatst gewijzigd: 01-10-2020

OOGSTDANKDAG

Oogstdankdag 4 oktober

 

Op zondag 4 oktober vieren wij onze jaarlijkse oogstdankdag met een feestelijke viering. In de viering zal pastoor Verbakel voorgaan en willen wij God danken voor de oogst van het afgelopen jaar.

Elke 1e zondag van de maand brengen we naast de collecte voedsel naar voren. Niet zoals in de Afrikaanse landen vanuit onze tuin, maar gekocht in de winkel. Toch is het eigenlijk wat we nu op oogstdankdag vieren: ‘We danken God voor de goede oogst en delen dat’.

In verband met de corona, zal het dit jaar anders gaan dan we gewend zijn.

 

Toch zal er ook dit jaar weer in de kerk door een aantal enthousiaste vrijwilligers een mooie uitstelling verzorgd worden van ingebrachte groenten, fruit, vlees, kaas en eieren. Na de dienst brengen vrijwilligers (en een paar buren!) de gaven naar ouderen, zieken en speciale groepen mensen van onze gemeenschap en worden ook heel veel verse groenten en fruit naar de voedselbank gebracht.

De meesten van ons in Nederland hebben het goed; zij hebben voldoende eten en drinken. We zullen die dag ook stilstaan bij het feit dat dat niet vanzelfsprekend is. Na afloop van de viering zal er een deurcollecte zijn voor het werk van zr. Antonetta van Winden in Douala Kameroen, waar het leven veel moeilijker is dan hier. Door onze hulp kan daar weer een groep jongeren naar school en werken aan hun toekomst. Zoals u misschien een paar keer in ons parochieblad gelezen hebt, is het nog steeds hard nodig.

Iedereen die God wil danken voor de “oogst” van het afgelopen jaar en om Zijn Zegen vragen over de gewassen en het werk, is voor deze bijzondere viering van harte uitgenodigd. Er is dan ook kindernevendienst.

 

Liturgische werkgroep