U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Oogstdankdag
Laatst gewijzigd: 22-10-2019

OOGSTDANKDAG

OogstDANKdag 2019

Wat was het zondag 6 oktober weer een mooie viering! Een goed gevulde kerk, prachtig en kleurrijk versierd met vruchten van de oogst van het afgelopen seizoen. Bij het aandragen van  de gaven werden naast groenten en fruit ook een laptop (symbool voor de gave om te kunnen leren), de Bijbel (als geestelijk voedsel) en de gaven voor de voedselbank, door jong en oud, naar voren gebracht. We danken dus voor allerlei gaven!

Het was een feestelijke viering waarin pastoor Verbakel voorging en de cantorij de viering muzikaal ondersteunde. Vanuit het Evangelie hoorden wij hoe een klein mosterdzaadje met veel geduld kan uitgroeien tot iets groots. De kinderen van de kindernevendienst hadden van de oogst fruitspiesjes gemaakt, ook die werden met de andere gaven naar voren gebracht en na afloop van de viering bij de koffie uitgedeeld.

Dank aan de heren en dames voor de mooie versiering van al het fruit en groenten, die de oogst van het afgelopen jaar symboliseerden! Meer dan 30 fruit- en groentebakjes zijn bij de ouderen en zieken thuis bezorgd. Naast de maandelijkse inzameling is er ook heel veel groente en fruit naar de voedselbank gegaan.

Na afloop van de viering was er de jaarlijkse deurcollecte voor het project van Zr. Antonetta voor de kinderen van Soleil Levant in Douala. Het was een mooie opbrengst: € 372,05. U allen hartelijk dank, namens Zr. Antonetta en de mensen in Douala.

 

Marija Ruigrok-Kerklaan