U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Bericht van zuster Antonetta van Winden
Laatst gewijzigd: 29-08-2020

Bericht zuster Antonetta

 

Bericht van zuster Antonetta

 

Hallo trouwe parochianen,

 

Op een originele en moderne manier heeft u mij op de hoogte gehouden hoe u bent omgegaan met Covid-19!

 

Inderdaad, corona is er niet in geslaagd ons contact te verbreken en dankzij parochieblad URSULA kon ik volgen wat er allemaal te doen was in de Vredeskerk.

 

Wat een fantasie weer om groot en klein bij elkaar te houden en om geen enkele belangrijke gebeurtenis af te gelasten. Heel hartelijk dank ervoor!

 

Nu hebben we wat méér vrijheid om SAMEN te VIEREN, maar .... met een niet te groot aantal en op afstand alsof we bang zijn van elkaar!

 

Ik draag het armbandje met de spreuk van de Paters Franciscanen: VREDE en alle GOEDS!

 

Dat dit werkelijkheid mag blijven in de Ursulaparochie!!

 

Het weekend van 8-9 augustus ben ik met hart en geest in Kameroen. En ik heb al mijn kennissen meegenomen. Want het was groot feest in de kathedraal van de hoofdstad Yaounde waar Modeste Nzotam zaterdag priester gewijd werd.

 

Vandaag, de 9de, draagt hij als hoofdcelebrant zijn eerste H. Mis op in het bijzijn van zijn mede-broeders (Congregatie van de H. Apostelen), van zijn gelukkige vader en moeder (die heel veel offers brachten voor hun zoon), zijn grote familie en veel van zijn stamgenoten!

 

Wat een feest zal dat zijn! Het is alsof ik de muziekinstrumenten van verre hoor en de dansende massa in traditionele klederdracht voor mij zie.

 

Waarom dat alles? Want Modeste is in de jaren 80 geboren in "onze wijk Yoyong" uit arme, zeer moedige en christelijke ouders, allebei geëngageerd als catechist in de parochie. Daags na zijn geboorte heb ik hem al in mijn armen gedragen, zijn moeder, die geen borstvoeding had, geleerd hoe met Baby Hollandais-melk de fles klaar te maken en zodoende haar eerste kindje in leven te houden. Wat een opluchting toen hij na acht uur huilen stil werd en tevreden en voldaan ging slapen!

 

En nu staat Modeste daar als priester en dienaar van Jezus Christus om waar hij gaat Zijn Blijde Boodschap te brengen, zodat de mensen ontdekken wat de bedoeling van het leven is - veel jongeren zoeken daar naar - en dat "ER ZIJN VOOR ELKAAR" gelukkig maakt.

 

Ja, ik ben dankbaar dat Modeste geroepen werd om deze weg te gaan en "Ja Heer, hier ben ik" geantwoord heeft. Ook ben ik dankbaar dat ik hem, in uw naam, 100 Euro (de bodem van mijn tirelire) heb kunnen schenken voor een heel bescheiden kazuifel of stola. Zodoende blijven wij met hem verbonden elke keer dat hij dit ornament draagt tijdens een Eucharistie- of Boeteviering!

 

Met een vriendelijke groet en "laten wij met ELKAAR onderweg blijven voor HET GELUK VAN VELEN".

 

Antonetta van Winden, Missiecongregatie van de H. Geest

Giften zijn altijd welkom op:

NL68 RABO 0309 9101 45 ten name van R.K. Parochie St Ursula - Delft.

Ten name van: zr. Antonetta in Douala (Kameroen).

Het zou fijn zijn om een berichtje te geven via e-mail (e-mail: lvanwinden@yahoo.nl) dat er een bijdrage onderweg is. Dit om vergissingen te voorkomen. Bij voorbaat dank u wel