U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Bericht van zuster Antonetta van Winden
Laatst gewijzigd: 24-06-2019

Bericht zuster Antonetta

Even een zakelijke mededeling:

Met ingang van 1 januari 2018 loopt mijn bankrekening niet meer via de Paters van de H. Geest in Gennep.

Ingaande 2018 mogen de bijdragen voor mijn projecten via de giftenrekening:

 NL68 RABO 0309 9101 45 ten name van R.K. Parochie St Ursula - Delft.

Vooral niet vergeten bij een storting te vermelden: voor zr. Antonetta in Douala (Kameroen).

Ook zou het fijn zijn mij een seintje te geven via e-mail (e-mail: lvanwinden@yahoo.nl) dat er een bijdrage onderweg is. Dit om vergissingen te voorkomen. Ik dank u bij voorbaat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste vrienden van de Vredeskerk, BONJOUR! 

De vorige keer schreef ik u over Edouard, Cecilia en Francisca, over tante Pauline die de zorg voor hen heeft overgenomen en over de hulp die zij nodig hebben.

Pauline is u erg dankbaar voor uw medeleven die blijkt uit de steun die u haar gaf. Zij heeft met een zucht van verlichting, wat schulden kunnen uitwissen.

 

Hier ziet u de twee oudsten op een plaatje en de jongste met haar been in het gips. U begrijpt dat zij geen weet hebben van uw mooie bijdrage, maar er wel van profiteren. De erfenis die de kinderen meekregen bij hun geboorte is een zwaar ‘cadeau’: geestelijk gehandicapt, Edouard met seksuele problemen nu hij volop in de puberteit zit en Cecilia met een drang om 's nachts de straat op te gaan, net als haar moeder! Wie kan daar tegenop?

 

Jammer genoeg was de vreugde van Pauline van korte duur. Oom Piet, oudste broer van Pauline, dorpsbewoner, die daar groente en fruit teelde, wat kippen en andere beesten hield, is afgelopen week in zijn huis op de grond gevonden, gestorven aan de nare suikerziekte; niet regelmatig gecontroleerd. Hij was het die de kinderen een huis gaf en voor wat voedsel zorgde. Wat nou??

 

Wat gaat er na de begrafenis met de weduwe en haar kinderen gebeuren? Zal zij onteigend worden van huis en schrale bezittingen, zoals dat vaak voorkomt? Waar kunnen de kinderen terecht? We hebben geen antwoord op deze vragen, en het onverwachte sterfgeval neemt wel alle Paasvreugde van de familie weg. Ook al weten wij dat het juist het feest is dat hoop en moed wil geven aan armen en verstotenen met de boodschap: "Geduld! Alles zal goed komen".

Wat in de toekomst te doen? Ik weet het niet; Pauline en de weduwe evenmin. Op het ogenblik huilen wij om het vertrek van de echtgenoot. En dan? 

Mocht u een oplossing weten..... dan graag!

Dat God zijn engelen - in mensengedaante - stuurt om deze familie te troosten. 

Vrede en alle Goeds, voor u en de uwen.

En een hartelijke groet van

Antonetta van WINDEN, C.S.Sp