U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Kindercatecheseproject ‘Een lichtje op mijn pad’

In november organiseren we weer het catecheseproject 'Een lichtje op mijn pad' bestemd voor kinderen uit groep vijf, zes en zeven.

Het project bestaat uit drie bijeenkomsten in november 2018 en drie bijeenkomsten in het voorjaar van 2019.
Kinderen die al eerder hebben meegedaan worden uitgenodigd om weer mee te doen, we hebben dit jaar nieuwe onderwerpen en andere verhalen.

In november staat het  thema ‘Licht’ centraal, we gaan met de kinderen op weg naar het kerstfeest, het feest van het licht.
Tijdens de bijeenkomsten zullen we met elkaar bidden, een bijbelverhaal lezen en er samen over praten. We doen vaak een spel of gaan de kerk in om te kijken wat er over het besproken onderwerp te zien is maar er is natuurlijk ook tijd voor gezelligheid.
De kinderen zullen ook zelf aan de slag gaan door te knutselen en een adventskransje te maken. Iedere week zullen ze iets moois mee naar huis kunnen nemen. Het zijn gezellige bijeenkomsten waarbij ontmoeting met andere kinderen ook erg belangrijk is.

In maart en april zijn er bijeenkomsten waarin we dieper ingaan op de betekenis van de vastentijd en de Goede Week. Palmzondag, Witte Donderdag, Goede vrijdag en natuurlijk het belangrijke feest van Pasen zullen we tijdens deze bijeenkomsten veel aandacht geven.

De bijeenkomsten zijn op zondagmiddag 11, 18 en 25 november van 15.00 – 16.30 uur in de kinderruimte van de Franciscus en Clarakerk (Raamstraat 78). Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 5 november.

Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden, mail dan naar onderstaand e-mailadres.

Diny van der Stap
Benjamin Geurts
werkgroep.kindengeloof­(at)rkdelft(dot)nl

22-10-2018 22:31 Leeftijd: 1 jaar