U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Hoe beleef ik deze coronatijd - door Kees Lansbergen

Al drie maanden heeft het coronavirus ons in zijn greep; het normale leven is helemaal op zijn kop gezet. We hebben te maken met leefregels die ervoor moeten zorgen dat het virus wordt ingedamd.

(Klik op de foto voor een grotere versie)

In de praktijk betekent dit voor mij dat ik boodschappen doe in de stille uurtjes, zeer beperkt bezoek ontvang en via telefoon, e-mail en Whatsapp contact onderhoud met anderen.

Veel vaste punten in mijn leven zijn afgelast: geen koorrepetitie, geen vergaderingen, geen vrijwilligerswerk. Dankzij het aangename weer ga ik af en toe een ommetje fietsen en ik ben blij met de tuin die de nodige aandacht vraagt. Kijk maar hoe mooi de aardappelen er bij staan.

Als lid van kleinkoor Lindenhof zong ik voorheen met enige regelmaat bij rouwdiensten in de kerk of de aula van een rouwcentrum. In coronatijd gaat dit anders. Zo heb ik de afgelopen tijd samen een paar collega’s mogen zingen bij enkele uitvaarten. De vieringen zijn sober en er mogen maximaal 30 personen op gepaste afstand van elkaar in de kerk zijn. Dit zorgt wel voor een intieme sfeer. Ook zie je nieuwe rituelen ontstaan: zo namen in De Lier vrienden en bekenden afscheid van mijn overleden zus door een erehaag te vormen op de route naar de begraafplaats. Geen volle kerk, maar wel een mooi en warm afscheid.
Kees Lansbergen

22-05-2020 13:25 Leeftijd: 2 jaar