U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Een spelletje in coronatijd - door Ron en Charlotte van Rooijen

“Hebben jullie vanmiddag zin in een spelletje?” stond in de app van onze dochter. “Tuurlijk!” was het antwoord. Al gauw kwam er ook een reactie van zoon en schoondochter. “Om 15.00 uur kunnen wij ook!”

(Klik op de foto voor een grotere versie)

Om 14.50 uur maakten wij de laptop klaar. Al gauw klonk het bekende signaal om contact te maken met de andere computers. En even later zagen wij elkaar. Dochter in Utrecht, zoon in Delft op zolder, schoondochter in Delft in de kamer – alle drie met een Ipad - en wij zelf in Den Hoorn, samen achter de laptop. Eerst even een kwartiertje bijpraten zodat iedereen weer op de hoogte is van het wel en wee van de anderen.

Dan starten we het spel Carcasonne. Dat hebben we al vaak samen gespeeld. Het is even wennen aan hoe ‘alles’ geregeld is in deze situatie. Je kunt zien wie er aan de beurt is en welke tegel je mag leggen. Intussen ontspint zich een gesprek over het spel. Of deze zet nu wel of niet strategisch juist is, enz! Aan het eind van het spel hoef je nu zelf niet te rekenen hoeveel punten eenieder heeft verzameld. Dat gebeurt vanzelf. Lekker makkelijk!

Het is een vreemde gewaarwording dat je met 5 personen op 4 verschillende locaties toch gezamenlijk een bordspel kunt spelen. Wij hebben ons ermee geamuseerd en is zeker voor herhaling vatbaar. Toch hopen we dat we het snel weer - zittend om een tafel op 1 locatie - kunnen spelen.

Ron en Charlotte van Rooijen

19-06-2020 09:35 Leeftijd: 1 jaar