U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Geloven in corona-tijd - door Heleen van Meeuwen

Geloven in corona-tijd - het is een gekke tijd en toch ook...

(Klik op de foto voor een grotere versie)

Wij zijn thuis een oecumenisch gezin, mijn man is gereformeerd en ik dus katholiek. Onze gewoonte was om regelmatig samen te kerken maar ook apart, ieder in zijn eigen kerk. Maar omdat de kerkdienst nu thuis gevolgd dient te worden, apart van de gemeenschap, zou dit momenteel eenzamer zijn dan nodig. Daarom zijn we flexibel: vanwege het handige tijdstip ‘kerk’ ik tijdelijk mee met de livestream van de Maria Geboortekerk in Nijmegen (zaterdagavond om 19:00), terwijl mijn man de kinderen op bed legt. Op zondagochtend kerken we samen mee met de livestream van de gereformeerde Immanuelkerk in Delft (achter de TU bieb).

De digitaal te volgen mis is enerzijds fijn – mooi, dat dit op deze manier mogelijk is. Het gebed van de geestelijke communie is zo prachtig en Jezus ook hierin zo nabij.. Tegelijk zit ik thuis op zolder, naaimachine aan de kant geschoven en proberen niet afgeleid te worden door de boekenkast naast mijn laptop, een kussentje als geïmproviseerd knielbankje. Het zijn gekke tijden! Maar de Heer is er altijd, Hij kijkt niet weg. Ik hoop dat ook u zijn nabijheid mag ervaren in deze rare tijd.

Heleen van Meeuwen


PS ik weet niet of er plek voor is in het Portaal maar de volgende tekst van de H. Theresia van Avila geeft mij veel steun in deze – soms angstige – tijd:

Laat niets u verwarren,
niets u verschrikken.
Alles gaat voorbij,
God verandert niet.
Geduld
overwint alles.
Wie op God vertrouwt,
hem zal niets ontbreken.
God alleen is genoeg.

13-05-2020 21:49 Leeftijd: 2 jaar