U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Hoe beleef ik de Corona crisis - door Jeanne Tromp-Zimmerman

Zoals velen voel ik me nu en dan opgesloten. Wat mis ik de sociale contacten!

En toch hebben mijn man en ik geen reden tot klagen. Onze kinderen en kleinkinderen verzorgen ons goed. De boodschappen belanden in overvloed op de tuintafel. Het was een hele verrassing dat onze voorkeur voor een lekker stukje vlees nu geregeld vervangen wordt door een vegaburger, vegetarische rondo of kaasschnitzels.  Vanaf zeker twee meter afstand nemen zij onze dank voor de boodschappen en kopjes thee in ontvangst. Maar helaas is een echte knuffel ontoelaatbaar.

Persoonlijk mis ik ook de vieringen in de kerk. Het samen zingen en beleven. Ja, ik verlang ook naar mijn koortje waar ik al jarenlang lid van ben. Janine die met haar doorzettingsvermogen ons nog steeds met nieuwe liederen en psalmen verrast. Zelfs nu heeft zij een filmpje gemaakt zodat wij alvast een nieuw lied kunnen instuderen. Zo blijven we toch nog met elkaar verbonden. Daarom was ik ook heel blij om bij het begin van de Goede Week een palmtakje in de brievenbus te vinden. Het gaf toch een paasgevoel. Op Paasmorgen kreeg ik een nieuwe paaskaars. Een verrassing van de kinderen. We hebben hem in de tuin aangestoken en onze kleinkinderen maakten op "gepaste" afstand kenbaar wat hun gedachten en gebeden waren op deze vreemde paasdag en hoe dankbaar we mochten zijn dat we allemaal nog bij elkaar waren. Het gaf ons hoop en vertrouwen.

Nog even iets algemeens over het samen beleven. Nu wij 75 jaar bevrijding vieren, herinner ik mij die eerste zondag na de 5e mei.  Ik was met mijn moeder naar de mis gegaan in de Hippolytuskerk. Na de dienst werd op het prachtige orgel het Wilhelmus gespeeld. De kerk zat stampvol en zover ik kon zien was echt iedereen in tranen. Ik vergeet het mijn leven niet. Ik hoop met heel mijn hart, dat zo gauw we weer samen mogen komen in onze kerk, we weer samen mogen zingen: U zij de Glorie ! Allemaal nog heel veel sterkte met het huisarrest.

Jeanne Tromp-Zimmerman

08-05-2020 00:25 Leeftijd: 2 jaar