U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Vader pastor de Boer overleden

na een kort ziekbed op 95 jarige leeftijd is Jan Jacobs overleden

Op woensdag 20 september is de vader van pastor José de Boer met gilde eer uitgevaren vanuit de Sint Theobalduskerk te Overloon.

 Met gilde eer begraven worden betekende dat het gilde van Overloon Jan Jacobs en de familie thuis ophaalde. De gildevlag en het koningszilver werden op de kist gelegd, de overledenen wordt tot koning gemaakt.  Zijn gildehoed werd ook op de kist gelegd.  De kist wordt begeleid door kleinkinderen, met daarnaast 6 gildebroeders en onder begeleiding van de stille trom ( op elke linker stap klink de trom: boem, boem) werd de tocht naar de kerk afgelegd. Bij de ingang van de kerk stond een erehaag van gildebroeders van gilden uit de omgeving van Overloon.  Tijdens de mooie eucharistieviering bleven 4 gildebroeders naast de kist staan met hun gezicht naar het altaar.

Na de eucharistie begeleidde het gilde de overledene naar het achterliggende kerkhof. Op het kerkhof aangekomen de laatste gebeden ten afscheid. Dan bewijst het gilde de overledene zijn laatste eer. De hoofdvaandelier ( de broer van pastor de Boer)  zwaaide het hoofdvaandel driemaal rechts en driemaal links en liet daarna het vaandel “dood”op de lijkkist liggen. Daarna klonk 'the last post'. Voor de familie en de vele aanwezigen was het een indrukwekkende uitvaart.

Pastor de Boer bedankt iedereen die meeleefde met haar en de familie via email, kaarten, berichten en andere wijze heel hartelijk voor de vriendelijke woorden en gebeden. Inmiddels heeft zij haar taken weer opgepakt.

21-09-2017 22:10 Leeftijd: 3 jaar