U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

50 jaar Adelbertkerk en 50 jaar Adelbertkoor

start feestweek met eucharistie op 7 mei

Binnen de kerken van de Ursulaparochie neemt de Adelbertkerk een bijzondere plaats in, als enige van de vier kerkgebouwen, gebouwd na het Tweede Vaticaans Concilie. Een modern kerkgebouw, openheid en eenvoud staan centraal, evenals toegankelijk. Ruim zicht op het priesterkoor zodat men op elkaar betrokken is , hoge ramen aan de zijkanten zodat veel licht kan binnen vallen. Maar meer nog dan een goede representant van kerkbouw na het tweede Vaticaans Concilie, is de Adelbertkerk 50 jaar al lang een thuis voor vele mensen die ooit op weg zijn gegaan en eerst voet hebben gezet in deze kerk. 

Lief en leed was er in die 50 jaren natuurlijk genoeg. Mensen werden ziek, verhuisden en moesten afscheid nemen, mensen overleden. Soms was er gesteggel, meningsverschil zoals dat gaat. Maar daarna ging men toch weer samen verder omdat er vertrouwen in elkaar is, in de geloofsgemeenschap en in God,  die al jaren groot en genadevol is gebleken.

50 jaar Adelbertkerk en wordt gevierd met een feestweek van activiteiten voor jong en ouder. Te beginnen natuurlijk bij al het begin, met een eucharistie uit dankbaarheid, voorgangers pater v.d. Akker s.j. en pastor de Boer, pw. Zie voor activiteiten de agenda op de homepage of de homepage van de website van de Adelbertkerk.

30-04-2017 22:51 Leeftijd: 3 jaar