U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Pater Hayon gaat parochie verlaten

over de gevolgen van het team wordt nog nagedacht

Nadat we enkele weken geleden hebben moeten vernemen dat de paters Jezuïeten Delft zullen gaan verlaten, moeten we u nu op de hoogte brengen van een verandering in de samenstelling van het pastorale team. Pater Klemens Hayon zal onze parochies gaan verlaten.

Pater Hayon maakt deel uit van de congregatie van Het Goddelijk Woord, welke gemeenschap op dit moment veranderingen doormaakt. Meerdere paters zullen van standplaats veranderen en dat treft ook ons. Het zal betekenen dat pater Hayon een nieuwe functie in het bisdom Rotterdam gaat aanvaarden.

We vinden het jammer dat hij ons zal gaan verlaten. Pater Hayon wist door zijn innemende persoonlijkheid mensen aan zich te binden en vervulde daarbij een goede rol in het gemengd samengestelde team van onze parochies.

Deze vele veranderingen die zich op korte termijn gaan voltrekken, dwingen het pastoraal team om tot herziening van taken te komen. We hopen u zo spoedig mogelijk daarover te kunnen informeren.

Op 10 juni zal diaken Eli Stok tot priester worden gewijd in de kathedraal van Rotterdam. In hem mogen we een nieuwe priester voor onze parochies begroeten en daar zijn we blij mee. Twee dagen later echter zal pater Hayon naar Indonesi├ź reizen om zijn driejaarlijks bezoek aan familie en vrienden af te leggen. Na die periode zal hij elders aan het werk gaan. We danken pater Hayon en wensen hem alle goeds toe.

Door: pastoor Verbakel

23-04-2017 12:27 Leeftijd: 4 jaar