U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

GEANNULEERD: Kindercatecheseproject 'Een lichtje op mijn pad’

Wat is dat nou vastentijd, wat is aswoensdag en waarom heet dat toch zo raar? Wij proberen door in gesprek te gaan met kinderen te vinden antwoorden op de vragen die deze tijd bij ze oproept.

LET OP: Dit project is geannuleerd wegens te weinig aanmeldingen, maar wordt voorjaar 2018 opnieuw aangeboden.

Op woensdag 1 maart is het aswoensdag, het begin van de vastentijd. Tijdens een periode van veertig dagen bereiden we ons voor op het belangrijke feest van Pasen, het feest van de verrezen Heer.

Het blijft voor kinderen altijd een tijd die veel vragen oproept. De vragen die we dan horen zijn bijvoorbeeld; wat is dat nou vastentijd, wat is aswoensdag en waarom heet dat toch zo raar, waarom dat gekke zwarte kruisje, Goede Vrijdag waarom noemen we het Goed, Jezus ging toch dood?
En zo zijn er nog veel meer vragen die kinderen ons stellen. Wij proberen door in gesprek te gaan antwoorden te vinden op de vragen die deze tijd bij ze oproept.

Op zondagmiddag 12 maart, 26 maart en 2 april van 14.30 to 16.00 uur zijn de bijeenkomsten waarbij alle kinderen vanaf negen jaar welkom zijn. We komen bij elkaar in de kinderruimte van de Franciscus en Clarakerk aan de Raamstraat.

Tijdens deze bijeenkomsten zullen we samen bidden, een bijbelverhaal lezen en aan de hand daarvan tot antwoorden proberen te komen, natuurlijk gaat er ook iedere week iets moois mee naar huis.
We gaan onder andere een paasgrot maken die je ieder jaar weer neer kan zetten.

We hopen dat na dit korte project de betekenis van de vastentijd, de Goede week en natuurlijk Pasen begrijpelijker zijn geworden voor de kinderen waardoor ze het allemaal bewuster zullen beleven.

U kan uw kind aanmelden tot 5 maart via onderstaan e-mailadres,
Diny en Benjamin
werkgroep.kindengeloof­(at)rkdelft(dot)nl

22-02-2017 15:39 Leeftijd: 4 jaar