U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

'Zet uw deur een dag open voor buitenlandse studenten'

zaterdag 1 april voor één dag gastvrijheid willen verlenen aan 2 studenten, Geef u nu op!!

In Delft wonen veel internationale studenten, die studeren aan bijvoorbeeld de TU Delft of UNESCO-IHE.  Vaak gaan deze jonge buitenlandse studenten na hun studie weer naar huis zonder dat ze ook maar één keer kennis hebben gemaakt met een Nederlands huishouden. Ze hebben na een of meerdere jaren in Nederland nog steeds geen idee hoe een Nederlands huis er van binnen uit ziet. Het blijkt dat we een erg gesloten cultuur hebben. Is dat echt zo?

In dit vastenproject neemt u voor 1 dag, 2 buitenlandse studenten in uw huis op en gunt hen een kijkje in een Nederlands huishouden. Hoe ziet een badkamer eruit, in welke ruimte van uw huis brengt u de meeste tijd door, wat is de gemeenschappelijke plek in huis en hoe kan men zich wat terugtrekken, hoe bereidt u zich voor op de zondag, waar doet u boodschappen?

Het vastenproject werd in 2014 voor het eerst uitgevoerd en meteen een succes. Naast kennismaking met zaken als boodschappen doen, pannenkoeken bakken en een molen bekijken was er volop ruimte voor warme gesprekken. De studenten waren enthousiast over hoe wij eigenlijk leven en voor ons was het leerzaam om te leren over de achtergronden van de studenten.

Ook dit jaar zoeken we mensen die gastvrijheid willen verlenen aan 2 studenten. Gewoon een gewone zaterdag mee laten lopen en tot na het avondeten de gastvrijheid van uw huis aanbieden. U mag natuurlijk ook samen met de studenten iets gezelligs ondernemen buitenshuis. De meeste studenten komen uit Azië en hebben een katholieke of protestant christelijke achtergrond.

Het project is op zaterdag 1 april. U ontmoet de studenten om 11.00 uur in de kerk in de Raamstraat. De kennismaking en een korte gezamenlijke dienst duren tot rond 12:00 De meeste studenten komen met de fiets. Na het avondeten gaan de studenten zelf naar hun huis terug. Het is nodig dat u wat Engels spreekt en verstaat.

Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de International Student Chaplaincy Delft en de Vierhovenkerk. U kunt zich opgeven bij Bart van Arem, via een email aan b.van.arem­(at)planet(dot)nl. Geef uw naam, adres en telefoonnummer en eventueel of u bezwaar hebt tegen eventuele dieet wensen van de student ( bijv. vegetarisch).

Pastor José de Boer

26-01-2017 00:02 Leeftijd: 4 jaar