U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

De Franciscaanse bank is af

Een prachtig mozaïekbank is gerealiseerd

Na de viering van Palmpasen is het laatste mozaïeksteentje op de bank geplakt in het portaal van de kerk FRanciscus & Clara in de Raamstraat. Het sluitstuk werd onder belangstelling van een deel van de vrijwilligers die sinds september aan de bank gewerkt hebben, aangebracht. Een geweldige prestatie. Alle mozaïekers bedankt voor het secure werk en doorzettingsvermogen.

De bank is gemaakt ter herinnering aan de Franciscanen die 100 jaar aan de kerk in de Raamstraat (en vele jaren meer aan de stad Delft) verbonden zijn geweest en als gebaar van de kerk naar de buurt.
In het ontwerp zijn elementen opgenomen die op de vrijwilligersavond zijn aangedragen: zonnebloemen, de regenboog, zicht op Delft, spelende kinderen, de zon, vogels, stromend water, druivenranken en het Tau-kruis.

De bank wordt nu nog gevoegd en van de werktafel getild. Na de herinrichting van het plein tegenover de kerk (bij buurthuis de Wending) krijgt hij daar een definitieve plaats. Omdat de uitvoering daarvan pas later volgt, krijgt de bank eerst een tijdelijke plek in overleg met de gemeente.

02-05-2019 09:53 Leeftijd: 3 jaar