U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Nieuws vanuit Panama

Susan doet verslag

Panama, 19 jan. 2019

Beste parochianen, een aantal jongeren uit Delft, waaronder pastor Eli Stok, zijn momenteel voor een bijzondere pelgrimsreis in Panama. Vanaf woensdag zullen hier de wereld jongerendagen plaatsvinden. Dit is een ontmoeting met jonge gelovigen vanuit de hele wereld en Paus Fransiscus.

Afgelopen week hebben wij als voorbereiding hierop een week doorgebracht bij gastgezinnen in de Panamese parochie in Sona. Deze parochie heeft ons kennis laten maken met de gastvrijheid en het levendige geloof van Panama. Dit begon meteen vanaf het moment dat we aankwamen. Een grote menigte wachtte ons met een groot applaus op. De gastvrijheid in Panama gaat zo ver, dat sommige families hun eigen bed afstaan, zodat wij (de pelgrims) lekker kunnen slapen. Vanaf toen 2,5 jaar geleden bekend werd dat de Wereld Jongerendagen plaatsvinden in Panama, kijkt de bevolking uit naar onze komst. Dit is te voelen in alles.

Geloven is een feest, en dat is hier in Sona extra goed te beleven. De kerken zijn overvol, de mensen staan zelfs buiten de kerk door de ramen kijkend de mis mee te vieren. Het geloof wordt gevierd met muziek, zang en dans. Er wordt tijd genomen voor de relatie met God en met elkaar. De families zijn minder rijk als we kijken naar de hoeveelheid geld. De ontmoeting met de families hier in Panama laten ons zien dat je ook met weinig heel gelukkig kunt zijn. We mogen meenemen dat we ons niet moeten focussen op wat we niet hebben, maar mogen vieren wat we wel hebben.

Morgen vervolgen we onze reis van Sona naar Panama Stad. Hier mogen we met een hele grote groep katholieke jongeren, bijna 1 miljoen, vieren dat we allemaal broeders en zusters van elkaar zijn en dat we onderdeel mogen zijn van een levendige wereldkerk!

Groetjes uit Panama, Susan

20-01-2019 17:50 Leeftijd: 3 jaar