U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Verslag van mijn milde vorm van corona - door Ton Sedee

Op 19 maart werd ik erg ziek. Al dagen daarvoor heb ik veel lopen hoesten, maar op deze dag viel ik flauw in de badkamer en kreeg ik hoge koorts.

(Klik op de foto voor een grotere versie)

Op 20 maart kon niet meer praten van het hoesten. Ik was doodziek, had last van keelpijn, benauwdheid en was erg kortademig. Mijn echtgenote José heeft toen de dokter gebeld. Ik kreeg het advies om minstens 14 dagen in huis te blijven en geen visite te ontvangen. Als medicijnen kreeg ik een drankje tegen het hoesten en paracetamol tegen de koorts. Wel vertelde ze dat ik naar het ziekenhuis zou moeten als het niet minder werd. Gedurende de nacht kreeg ik koude koorts maar het ziekenhuis heb ik gelukkig niet gezien. Ik heb een vermoeden hoe ik besmet ben. Een paar dagen voor mijn klachten begonnen was ik in een stampvol theater in Rijswijk. Een dag later maakte de regering bekend dat alles dicht ging.

Vijf dagen lang ben ik doodziek geweest. Ik bleef maar hoesten, had geen eetlust meer en viel daardoor bijna acht kilo af. Gelukkig kwam er verbetering, maar het genezingsproces kostte me veel energie. Ik heb er weken overgedaan om van het hoesten af te komen en mijn conditie weer op te bouwen. Pas op 13 april ben weer gaan werken. De dokter vertelde mij dat ik een milde vorm van corona heb gehad. Ik had dus geluk. Het hielp dat ik een goede conditie had, niet rook en geen overgewicht had. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo ziek ben geweest. Dit is mijn verhaal over het corona-virus.

Ton Sedee

Ton is samen met zijn zoons Walter en Ron een zeer actieve vrijwilliger in de Maria van Jessekerk. Hij maakt zich onder meer verdienstelijk bij de Kerk Openstelling, Mariahulde en Kerst Volkszang. Daarnaast is Ton koster in de Hippolytuskapel.

22-05-2020 13:33 Leeftijd: 1 jaar