U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Jezuïeten vertrekken uit Delft

Deze zomer wordt de communiteit opgeheven

Delft, 17 maart 2017

Aan onze vrienden en de leden van ons netwerk

Wat we de afgelopen tijd steeds dichter bij zagen komen is gebeurd. De provinciaal heeft besloten onze communiteit op te heffen per deze zomer (2017). Bij gebrek aan aanvullingskandidaten.

Ben Stoffels was afgelopen januari al verhuisd naar Mechelen om er de zieke pastoor te ondersteunen. Peter de Ruiter, Bert ten Berge en Gerard Wilkens verhuizen naar Aqua Viva, het nieuwe jezuïeten-bejaardenhuis in Nijmegen, maar houden nog enige vaste voet in de omgeving. Dries verhuist naar het noviciaat in Birmingham om er vooral aan de Engelstalige novicen Nederlandse taal en cultuur bij te brengen.

Wij beseffen dat dit voor velen van jullie een onverwachte en zelfs pijnlijke beslissing kan zijn. Er blijven nog talloze vragen open. Maar het belangrijkste is dat jullie dit alvast weten.

Het ligt voor de hand dat jullie willen reageren. Mag natuurlijk. Maar er staat ons de komende tijd zoveel te doen dat we daar zeer waarschijnlijk nauwelijks op kunnen reageren, hooguit met een plichtmatig ‘dankjewel’. Intussen denken we na over een passend afscheid.

Namens de communiteit met hart gr Dries van den Akker s.j. dries.vd.akker@jezuieten.org

27-03-2017 12:03 Leeftijd: 4 jaar