U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

Actie 'Geef ze de vijf' weer van start

vakantiebank Delft, even weg zonder zorgen

 De jaarlijkse Vakantiebank-actie ‘Geef ze de Vijf!’ is bij velen van u inmiddels bekend, maar de mensen die er dankbaar gebruik van mogen maken zijn elke zomer weer nieuw!

In Delft maken ruim 460 huishoudens gebruik van de Voedselbank en er zijn er meer die heel weinig geld te besteden hebben. Een dagje uit of een lang weekend weg zit er voor deze mensen niet in. Terwijl zij er vaak wel erg aan toe zijn om even afstand te nemen van dagelijkse zorgen: een andere omgeving, andere mensen ontmoeten, nieuwe dingen ontdekken, spel en ontspanning…‘Even weg zonder zorgen’ doet hen zichtbaar goed en helpt sociale uitsluiting verminderen.

Om deze gezinnen een leuke zomer te bezorgen organiseert Vakantiebank Delft elk jaar met een groep vrijwilligers korte vakanties, uitjes en zomeractiviteiten. Al proberen we dat op eenvoudige en creatieve wijze te doen, de vakanties en uitjes kosten wél geld. Wij kunnen niet veel doen zonder donaties en giften.

In de maanden mei en juni, wanneer velen hun vakantiegeld ontvangen en vakantieplannen maken, vraagt Vakantiebank Delft daarom aandacht voor Actie ‘Geef ze de Vijf’: Geef vijf euro van uw vakantiegeld om deze kinderen ook een mooie vakantie-ervaring te bieden: Al is ’t maar een dagje weg zonder zorgen! Een ‘high five’ namens heel veel kinderen in Delft. Informatie: www.vakantiebankdelft.nl E-mail: info@vakantiebankdelft.nl Rekeningnummer NL67 ABNA 06203891 41 t.n.v. RK Stadsdiaconaat Delft o.v.v. Vakantiebank ‘Geef ze de Vijf’.

Marjolein Kenselaar, namens Vakantiebank Delft, onderdeel van het RK Stadsdiaconaat Delft

05-05-2018 10:16 Leeftijd: 4 jaar