U bent hier: Nieuws
Laatst gewijzigd: 01-07-2012

4 februari: Inzegening nieuwe Maria Stilte kapel

bij de Adelbertkerk

Zondag 4 februari om 11.00 uur wordt de nieuwe Maria-stilte-dagkapel ingezegend bij de Adelbertkerk

 

Op 2 februari viert de Kerk het feest van Maria Lichtmis. Dit feest is de aanleiding om in de viering van zondag 4 februari om 11 uur l in het teken van Maria te plaatsen en daarbij de nieuwe kapel in te zegenen.

Haar leven was en is voor veel mensen een bron van inspiratie. Zou ze bijvoorbeeld na de aankondiging van haar zwangerschap door de engel Gabriël, in eerste instantie niet gedacht hebben: Ik zwanger? Dat kan toch niet! Van de Heilige Geest? Hoezo? Wat moet Jozef wel niet denken? Laat het niet waar zijn! Maar na die innerlijke strijd spreekt Maria als gelovige vrouw dezelfde woorden als Jezus op de Olijfberg: “Mij geschiede naar uw woord”. Zowel Maria als Jezus geven zich over aan het plan dat God met hen heeft. En zo zijn veel gebeurtenissen uit haar leven de moeite waard om te worden belicht.

Dat zullen we doen door afbeeldingen te projecteren, daarbij toepasselijke teksten te lezen en door traditionele maar ook eigentijdse Marialiederen te zingen. Het Adelbertkoor is al druk aan het repeteren, maar het is zeker de bedoeling dat ook alle kerkgangers die dat willen, meezingen.

De kapel is maar een kleine ruimte, maar via live camerabeelden zult u in de kerk van deze inzegening getuige kunnen zijn. . 

03-02-2018 15:36 Leeftijd: 4 jaar