U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Vredesweek
Laatst gewijzigd: 29-08-2020

Vredesweek


Vredesweek: ‘Vrede Verbindt Verschil´ 20 september

 

Zoals elk jaar openen wij de vredesweek met een oecumenische viering. In verband met het coronavirus houden we de viering in de Sacramentskerk, omdat daar de meeste plaatsen beschikbaar zijn. De aanvangstijd is gewoon om 9.15 uur.

 

Voorganger is Ds. David Knibbe. Sonja Nowee zal met enkele cantores de zang verzorgen.

 

Jammer genoeg zal het na afloop van de viering niet mogelijk zijn om samen koffie te drinken. Maar misschien is het mooi weer en kunnen we na afloop toch nog buiten voor de kerkdeuren met elkaar een woordje wisselen.

 

U hebt in het algemene stuk al over het thema van de Vredesweek kunnen lezen. In de lezingen van Jesaja 55 van dat weekend horen we over een nieuw verbond, waarin God zich over ons ontfermt, ondanks alles wat we ooit verkeerd hebben gedaan en in Mattheüs 20 over de dagloners. Hierin horen wij dat God geen verschil maakt tussen ons mensen.

 

We hebben de posters met alle teksten al een tijdje zien hangen en gelezen.

 

In de viering zal ook het hongerdoek van de afgelopen vastentijd komen te hangen. ‘Honderdduizend gezichten’; rood, geel, bruin, wit, Afrikaans, Aziatisch, Europees van wat voor stam, etnische afkomst, of familie dan ook. We zijn allemaal gelijk!

 

Als we naar elkaar luisteren met ons hart, elkaar verstaan, begrijpen, dan geloof ik dat vanuit dit luisteren vertrouwen ontstaat, waarmee vreedzaam samenleven mogelijk is. Hier in Nederland, maar ook op andere plekken op de wereld waar vrede nog ver te zoeken is.

 

Daar willen we die zondag SAMEN over nadenken en voor bidden.

 

Wij wensen elkaar een mooie en vredevolle viering toe.

 

Marija Ruigrok, namens de oecumenische werkgroep