U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Misdienaars
Laatst gewijzigd: 23-01-2022

Misdienaars

Misdienaars gezocht!

Aan de ouders van wie de kinderen hun 1e H. Communie hebben gedaan.

Als Sacramentslocatie zoeken wij nieuwe misdienaars (M/V). Het spreekt natuurlijk vanzelf dat u als ouders een behoorlijke inspraak hebt in de keuze van uw kind. Maar u kunt uw zoon of dochter wel stimuleren om eens in de 6 weken aan te treden als misdienaar.

Wat is daar nou zo leuk aan? Deze vraag is niet direct aan de orde, het is niet uitgesproken “leuk” in de kerk; wel leerzaam en interessant. En het geeft een goed gevoel als je op het altaar mee mag helpen tijdens de diensten.

Overigens willen wij met de jongens en meisjes af en toe iets “leuks” doen, bijvoorbeeld een uitstapje of in de zomer een barbecue. We willen er samen wel iets van gaan maken en u als ouders willen we indien u dit wenst hierin graag betrekken. Kortom de misdienaars nieuwe stijl zijn meisjes en jongens, die gewoon ‘iets willen’ en de ervaring leert dat ze hiervan later in de praktijk geen spijt hebben. Ze hebben geleerd om op zeer jonge leeftijd in de openbaarheid te treden en ook ervaren ze dat er “meer is tussen hemel en aarde” dan alleen hun eigen kleinschalige wereldje.

En u als ouders, hoor ik denken…. moeten wij nu ook zo af en toe…. of misschien wat regelmatiger …..  maar toch niet elke week! In ieder geval is er de mogelijkheid en de invulling hiervan is zeer persoonlijk. Gelukkig maar want de tijd dat het allemaal werd voorgeschreven is voorbij.

We hebben een hele leuke folder voor de jongeren gemaakt en die zullen we na de vieringen uitdelen.

Aanmelden bij Aleta Kerklaan, e-mail: a.kerklaan@hotmail.com

Liturgische werkgroep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misdienaars

 

Iedereen heeft last van de coronamaatregelen. Zo ook de misdienaars. Iedere viering kunnen de assisterende handelingen weer anders zijn. Normaal zorgen twee misdienaars voor ondersteuning tijdens een viering. Sinds de coronauitbraak is er één misdienaar aanwezig. Alleen de twee jongste misdienaars of nieuwe misdienaars worden begeleid door een ervaren misdienaar. Gelukkig zijn onze misdienaars heel flexibel en kunnen zich makkelijk aanpassen. Daar zijn we als gemeenschap heel blij mee en trots op! Het is ook een vast clubje dat al jaren met elkaar optrekt en al de nodige ervaring heeft.

Helaas hebben we per 1 januari 2022 afscheid genomen van misdienaar An. Ook Charlotte heeft aangegeven te gaan stoppen. Het eerste half jaar gaan we haar nog zien want ze gaat haar zusje Mariline begeleiden en inwerken als misdienaar. We willen An en Charlotte bedanken voor hun jarenlange inzet als misdienaar en wensen ze veel geluk en goeds toe.

Het misdienaarsuitje, dat op de planning stond voor eind 2021, kon door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Maar wat in het vat zit verzuurt niet dus zodra er weer meer kan gaat er iets georganiseerd worden. In december hebben de misdienaars een cadeaubon van Pathé thuis gekregen. Met die cadeaubon kunnen ze thuis met het gezin of vrienden twee films downloaden en bekijken. Op die manier wordt de bioscoop in huis gehaald.

De Sacramentskerk is blij met jullie, Alex, Elim, Samuele, Alessia, Sureka en Marilin, en jullie inzet en hoopt daar nog jaren lang van te genieten!

Aleta Kerklaan