U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Misdienaars
Laatst gewijzigd: 21-12-2019

Misdienaars

Misdienaars gezocht!

Aan de ouders van wie de kinderen hun 1e H. Communie hebben gedaan.

Als Sacramentslocatie zoeken wij nieuwe misdienaars (M/V). Het spreekt natuurlijk vanzelf dat u als ouders een behoorlijke inspraak hebt in de keuze van uw kind. Maar u kunt uw zoon of dochter wel stimuleren om eens in de 6 weken aan te treden als misdienaar.

Wat is daar nou zo leuk aan? Deze vraag is niet direct aan de orde, het is niet uitgesproken “leuk” in de kerk; wel leerzaam en interessant. En het geeft een goed gevoel als je op het altaar mee mag helpen tijdens de diensten.

Overigens willen wij met de jongens en meisjes af en toe iets “leuks” doen, bijvoorbeeld een uitstapje of in de zomer een barbecue. We willen er samen wel iets van gaan maken en u als ouders willen we indien u dit wenst hierin graag betrekken. Kortom de misdienaars nieuwe stijl zijn meisjes en jongens, die gewoon ‘iets willen’ en de ervaring leert dat ze hiervan later in de praktijk geen spijt hebben. Ze hebben geleerd om op zeer jonge leeftijd in de openbaarheid te treden en ook ervaren ze dat er “meer is tussen hemel en aarde” dan alleen hun eigen kleinschalige wereldje.

En u als ouders, hoor ik denken…. moeten wij nu ook zo af en toe…. of misschien wat regelmatiger …..  maar toch niet elke week! In ieder geval is er de mogelijkheid en de invulling hiervan is zeer persoonlijk. Gelukkig maar want de tijd dat het allemaal werd voorgeschreven is voorbij.

We hebben een hele leuke folder voor de jongeren gemaakt en die zullen we na de vieringen uitdelen.

Aanmelden bij Aleta Kerklaan, e-mail: denale­(at)skpnet(dot)nl

Liturgische werkgroep

 

 

 

 

 

 

 

 

Ons dagje uit  

Zaterdag 28 oktober 2019 gingen we een dagje uit met de misdienaars. Om half tien verzamelden we bij de kerk. Oom Kees en Guus brachten ons met de auto naar de dierentuin. We zijn begonnen bij het Oceanium; daar zagen we veel vissen en koraal. Daarna zagen we ook zeehonden en ijsberen. Tussendoor hebben we tikkertje en verstoppertje gespeeld.

Toen we gingen eten, mochten we zelf kiezen wat. Eenmaal klaar met eten gingen we naar de vlindertuin. Daar zagen we slangen, kikkers, schildpadden en natuurlijk vlinders. Vervolgens brachten we de giraffen een bezoekje. Daarna hebben we neushoorns bekeken. Toen gingen we naar de buitenspeeltuin en daarna de binnenspeeltuin.

Jammer genoeg was het uitje toen al omgevlogen.

De misdienaars