U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Terugblik 100 jaar Raamstraatkerk 2010 / Terugblik / Slotviering en feest
Laatst gewijzigd: 17-06-2011

Slotviering en feest

Op zaterdag 20 november, het laatste weekend van het kerkelijk jaar, werd het jubileumjaar van de Raamstraatkerk afgesloten. De avond had als thema "100 jaar oud, 1 jaar jong". Immers, ook nog na 100 jaar zal het komend jaar voor ons een nieuwe start zijn, vooruit kijkend naar de toekomst.

Tijdens de eucharistieviering, waarbij de gezamenlijke koren zongen, werd de jubileumkaars gedoofd. De kaars heeft sinds de opening van het jubileumjaar tijdens alle vieringen gebrand op het liturgisch centrum en werd door Pastoor Ben geschonken aan parochiaan mevrouw Halve, een bijna 100-jarige. Een volle kerk was hier getuige van.

Na afloop van de viering kon men doorstromen naar de overkant in het buurthuis voor de feestavond. Alle bezoekers kregen een vilten franciscaanse zonnebloem opgespeld. De gasten kregen een bij het thema passende petitfour met "100" erop.

Tijdens deze goed bezochte avond waren er diverse optredens, waaronder van de Kindergroep, gastvrouwen, het zangkoor, de communiteit en de kosters. Namens het parochiebestuur hield Kees Ruigrok een toespraak voor de 100-jarige geloofsgemeenschap.Tussen de optredens door was de geweldige muziek en begeleiding in handen van Aad Meuleman. Yvonne de Jong had een speciaal jubileumlied geschreven voor deze avond op de melodie van Brabant (Guus Meeuwis). De aanwezigen zongen dit vrolijk uit volle borst mee.

In een aparte zaal van het buurthuis was een doorlopende presentatie te zien van foto's van alle jubileumactiviteiten, gemaakt door Monique Bolder.

Na het slotwoord van Pastoor Ben en Frank Kenselaar was het jubileumjaar officieel afgesloten. Alle gezinnen kregen als aandenken een speciale jubileumkaars mee naar huis als herinnering aan het bijzondere jaar dat achter ons ligt.