U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Terugblik 100 jaar Raamstraatkerk 2010 / Terugblik / Slinger door de wijk
Laatst gewijzigd: 26-10-2010

Slinger door de wijk

Door: Geertje Verre

Een strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje, zo begon het slingeren door de wijk. Om 10.00 uur werden de kerkklokken geluid en kon het feest beginnen. Er waren vele kraampjes opgesteld door de wijk, zowel met eten en drinken en verkoop. Zo had onze parochieschool (de Gabriëlschool) een eigen stand, samen met Kinderdagopvang (van parochianen) ZieZo. De kerk had ook een kraampje met verkoop van speciale kaarsen ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan, flessen wijn en foldertjes.

Voor de kinderen waren er volop activiteiten en was er een springkussen, fietsen, schminken op de foto als Franciscus of Clara en een puzzeltocht vanuit de kerk. De brandweer (een paar straten verderop) kreeg ook volop de aandacht van de jeugd. 

Er was ook een podium met een zeemanskoor, die brachten oud-hollandse en gezellige gezangen ten gehore voor de westerkwartierders en haar bezoekers.

In de 100-jarige kerk was het een drukte van belang. De vier gebroeders Van der Boon zongen vanaf het koor (boven bij het orgel). De broers kregen veel bekijks van de bezoekers, dankzij hun prachtige stemmen. Zo zongen ze onder meer Blijf mij nabij en (speciaal in deze Rozenkransmaand toegewijd aan Maria) het welbekende Avé Maria.

De fototenstoonstelling, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de kerk, trok ook voor velen de aandacht. Velen verbaasden zich over de bekenden die er te zien waren. Ongeveer 2000 mensen bezochten de kerk.

Het was een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. Als afsluiting werden om 17.00 uur weer de kerkklokken geluid.