U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Terugblik 100 jaar Raamstraatkerk 2010 / Terugblik / Startviering Gabriëlschool
Laatst gewijzigd: 11-10-2010

Startviering Gabriëlschool

Door: Cocky Verleg

Startviering Gabriëlschool, zegening vernieuwd schoolgebouw, viering mede in het teken van het 100-jarig bestaan van het kerkgebouw.

"Gabriël’s goede boodschap…"

Gabriël, de engel waar de school haar naam aan te danken heeft, staat voor:

Een goede boodschap overbrengen, mogelijkheden voor positieve verandering, kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling van je talenten.

Het is een engel die je op weg helpt als je vastloopt en die inspiratie geeft aan creatieve processen.  Zo wil de Gabriëlschool ook zijn voor de kinderen, ouders en leerkrachten. 

Samen met Nanne,Job en Sofie ,leerlingen uit groep 7 hebben we het onderstaande verhaal nagespeeld op het liturgisch centrum terwijl juffrouw Cocky het prentenboek vertelde.

Het prachtige verhaal werd ook nog ondersteund met de prenten uit het boek   geprojecteerd via de beamer.

Naar prentenboek ‘Engel’: I. en D. Schubert :

Sjors ziet een engel uit de lucht vallen en haalt haar naar binnen om haar vleugel te repareren. Het blijkt engel Gabriël te zijn. Terwijl zij slapen, dwarrelt de boodschap van de engel door de nacht en overal gebeuren "wonderlijke dingen": Zo worden een kat en een muis bijvoorbeeld dikke maatjes. De volgende morgen geeft Sjors de engel een rode ballon om weer op te kunnen stijgen; in ruil voor zijn hulp krijgt Sjors een stukje van de boodschap en is "benieuwd wat er nu allemaal gaat gebeuren..."

Alle leerlingen hebben met hun groep een goede boodschap opgeschreven. Net als  in het boek werden de goede wensen aan heliumballonnen gebonden.

Na de viering liep pater Ben Bolmer ofm met alle leerlingen naar ons vernieuwde schoolgebouw waar de inzegening plaatsvond. Met alle leerlingen zongen  we het schoollied nadat iedere groep de boodschap nogmaals had voorgelezen.

Daarna vlogen de ballonnen met de goede boodschap de lucht in. Wat een prachtig gezicht was dat. Met deze fijne ervaring hebben we de feestweek geopend.