Laatst gewijzigd: 14-02-2011

Seniorenmiddag

Door: Riek van Stoppelenburg

Vrijdag 10 september 2010 was het de dag voor de ouderen die niet meer in de gelegenheid zijn om naar de kerk te komen. Deze middag was speciaal voor hen georganiseerd in het kader van het 100 jarig bestaan van de Raamstraatkerk.

Het was een drukte van belang voor de ingang van de kerk door uitstappende mensen met of zonder ondersteuning. Eerste kregen zij een zonnebloem (de bloem van Franciscus) opgespeld en daarna mochten ze een plaats uitzoeken in de kerk. Pastoor Bolmer ofm ging voor in een speciale viering voor hen. Dat werd door iedereen op prijs gesteld.

Vervolgens schoven we aan in de tuinzaal voor een kopje thee of koffie met een mooi versierd gebakje! Op ieder gebakje stond het getal 100. De jubileumfilm werd gestart en al snel hoorde je: “Weet je nog wel en dat is die en ja, dat was toen!” Een groot succes van herinnering.

Tijd voor een drankje en een hapje. Er was volop en aan iedereen gedacht. Voor de organisatie was het een compliment, dat er niet eens zoveel overbleef. Het laatste onderdeel was weer in de kerk- een korte overdenking- en het maken van een groepsfoto.Het laatste wat ik hoorde was: “Gezellig dat ik weer mensen van mijn eigen leeftijd heb ontmoet.”Ik denk, dat de middag in alle opzichten heeft voldaan aan z'n bedoeling! Overal blijde gezichten en zeker voor herhaling vatbaar.