U bent hier: Parochie / Stadsprojecten / Dopen
Laatst gewijzigd: 25-05-2019

Dopen in de Sint Ursulaparochie

De Adelbertkerk, Franciscus en Clarakerk, Maria van Jessekerk en de  Sacramentskerk vormen samen de Sint Ursula parochie. Iedere maand is er gelegenheid om uw kind in één van de kerklocaties in Delft te laten dopen. De kerklocatie en de voorganger die uw kind zal dopen wisselt per maand.

In de Adelbertkerk en de Franciscus en Clarakerk zal uw kind gedoopt worden tijdens de eucharistieviering op zondagochtend, in de Maria van Jessekerk en de Sacramentskerk zijn er aparte doopvieringen op zondagmiddag. Het is ook mogelijk om uw kindje te laten dopen tijdens de Antilliaanse viering, deze is één keer per maand op zaterdagavond in de Sacramentskerk.

Voorafgaand aan de doop zijn er twee voorbereidingsavonden waar we de ouders graag willen ontmoeten, op de tweede avond zijn ook de aanstaande peetouders van harte welkom. Tijdens deze avonden willen we dieper ingaan op de betekenis van het geloof in uw leven, ook wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de betekenis en de achtergrond van het sacrament van de Doop. Tevens maakt u kennis met de pastoor die uw kind zal dopen en ontmoet u de andere ouders die hun kind voor dezelfde doopviering hebben aangemeld.

De ouders van de dopeling worden op beide voorbereidingsavonden verwacht, deze avonden kunnen niet los gezien worden van de doop.

Mocht u uw kind willen laten dopen of heeft u vragen, neem dan contact op via onderstaand emailadres of telefoonnummer.

Informatie en aanmelding

Diny van der Stap

015 256 37 72

werkgroep.doopvoorbereiding­(at)rkdelft(dot)nl

Daphne Aukema

070 300 00 97

werkgroep.doopvoorbereiding­(at)rkdelft(dot)nl

Overzicht data voor de komende maanden

  doopviering tijd voorbereidingsavonden
Maria van Jessekerk 14 juli 13.00 uur 1 en 9 juli
Adelbertkerk september 11.00 uur data nog niet bekend
Maria van Jessekerk 20 oktober 13.00 uur 8 en 15 oktober
Sacramentskerk 1 december 13.00 uur 19 en 26 november
Maria van Jessekerk 15 december 13.00 uur 3 en 10 december
Franciscus en Clarakerk januari 9.30 uur data nog niet bekend