U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk
Laatst gewijzigd: 03-09-2019

Bereikbaarheid

U vindt de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in de binnenstad van Delft. De binnenstad is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Trein | NS-station Delft ligt aan de rand van de binnenstad. Vanaf het station loopt u binnen tien minuten naar de Maria van Jessekerk.

Bus | Op het Stationsplein stoppen stads- en streekbussen. Vanaf het Stationsplein loopt u binnen tien minuten naar de Maria van Jessekerk. Wilt u een halte dichter bij de kerk, dan kunt u kiezen voor een buslijn die bij de halte Zuidpoort of de 'Delfthopper' van EBS door de binnenstad.

Tram | De lijnen 1 en 19 hebben een halte bij station Delft. Vanaf deze halte loopt u binnen tien minuten naar de Maria van Jessekerk. 

Auto | Bezoekt u de kerk met de auto? Dan kunt u parkeren in de parkeergarages of op de parkeerterreinen in of rond de binnenstad. Volg de borden P-route Centrum.

Parkeergarage | Parkeren in een van de garages is de meest veilige, gemakkelijke en goedkoopste manier om uw auto te parkeren. Vanuit de Marktgarage, de Zuidpoortgarage, de Phoenixgarage en de Prinsenhofgarage loopt u binnen enkele minuten naar de Burgwal. In deze garages betaalt u achteraf.

Parkeren op straat | In de binnenstad kunt u (betaald) parkeren op de terreinen aan de Paardenmarkt, Gasthuisplaats en de Voorstraat. De betaaltijden zijn hier: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur en zondag van 12.00 tot 24.00 uur. Zondagochtend is hier dus gratis.

Actuele informatie over parkeren in de binnenstad vindt u op de website van de gemeente Delft.

Brengen en halen | De kerk staat in een autovrij gebied. Wilt u de kerk met de auto bereiken, bijvoorbeeld om iemand af te zetten, dan heeft u een (gratis) dagontheffing nodig. Die kunt u online aanvragen op de website van Parkeren Delft. Daarna rijdt u dit gebied weer uit (u mag niet binnen dit gebied parkeren!).

Meer informatie | Praktische informatie over de bereikbaarheid van Delft vindt u op de website van Delft Marketing.