U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Allerzielen
Laatst gewijzigd: 28-10-2021

Allerzielen

2 november a.s., Allerzielen, is de kerk open van 15.00 tot 17.00 uur voor het opsteken van een kaarsje en/of persoonlijk gebed.

Allerzielen

Elk jaar gedenken wij op 2 november, de dag van Allerzielen, degenen van wie wij in het afgelopen jaar afscheid hebben moeten nemen. Zij hebben hun leven volbracht en zij zijn ons voorgegaan. Toch blijven wij met elkaar verbonden tot over de grenzen van de dood heen.

Dinsdag 2 november komen wij bij elkaar om in een viering speciaal de overledenen van het afgelopen jaar te gedenken, ook de overledenen die niet vanuit onze kerk zijn begraven. Zolang we hun namen noemen, hardop of in onze gedachten, zijn ze niet vergeten.

Aanvang van de viering 19.00 uur. Zr. Delia Brugts zal in deze viering voorgaan.

Jezus heeft gezegd: “Waar twee of drie in mijn naam bijeen zijn, daar ben ik in hun midden”.

Wij komen bij elkaar om samen te bidden om Zijn kracht, voor nabestaanden, voor onszelf en voor elkaar.

Hebt u in het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van iemand die u lief is; ook zijn/haar naam mag klinken in ons midden. Geef de naam van uw dierbare op (zoals u wilt dat de naam wordt opgelezen tijdens de viering), zijn/haar geboorte- en overlijdensdatum en woonplaats aan ons door. Dit kan door een briefje in de brievenbus van de pastorie of een mailtje naar secr.sacramentskerk­(at)rkdelft(dot)nl.

Na afloop van de viering krijgen de nabestaanden het kruisje van het herdenkingsbord mee en ook de kaars die tijdens de viering voor de overledene heeft gebrand. Tijdens de viering worden wij allemaal uitgenodigd om een kaarsje aan te steken voor onze dierbare overledene.

De liturgische werkgroep