U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Sint Ursuladag
Laatst gewijzigd: 25-08-2019

SINT URSULADAG

Sint Ursuladag

Zondag 7 juli: 

Kees en ik wilden zondag 7 juli op vakantie gaan. De viering in de Maria van Jessekerk begint op zondag om 11 uur, nogal laat om vroeg te kunnen vertrekken. Toen hoorden we dat de aanvang om 10 uur zou zijn, omdat de Ursulaviering een parochie-brede viering is. Kees zei: laten we toch maar gaan, dan gaan we achterin gaan zitten en direct na de viering weg zonder koffie te drinken. Een paar dagen voor de viering een mailtje: Marija wil jij de tweede lector zijn? Weer even overleg: doe dat maar Marija, dan ga ik wel alleen in de kerk zitten, niet erg gezellig maar je maakt er zo een duidelijker parochieviering van. Beetje manipulatie dus!

Aan het einde van de feestelijke viering kwam Marga aan het woord. De RKJ kreeg de Ursulapenning voor zijn inzet. Tot mijn grote verbazing kreeg ik te horen dat ook aan mij de Ursulapenning werd toegekend. Heel veel dank voor deze onderscheiding. Maar de Ursulapenning is niet alleen voor mij, maar voor iedereen die in het MOV-werk zit, want MOV is teamwork over grenzen heen. Daarom ook dank aan iedereen die binnen de eigen locatie, maar daarnaast als één parochie werkt aan hulp en aandacht voor onze medemens, ver weg en dichtbij.

 

Marija

 

PS. Na de viering kreeg ik veel felicitaties, toch maar snel koffie gedronken en nog juist op tijd vertrokken om in ons hotel met het Ursulaboeket op tafel naar de Oranje Leeuwinnen te kunnen kijken.