U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Kerstmis/Nieuwjaar
Laatst gewijzigd: 23-01-2022

Vieringen rond Kerstmis en Oud en Nieuwjaar

Vieringen rond Kerst en Oud- en Nieuwjaar in de Sacramentskerk

 

Dank!

Ondanks alle problemen met minder mensen in de kerk, verwarring over wel / geen vieringen, geen scholen die naar de kerststallen kwamen kijken, geen gezinskerstviering, geen drukbezochte kerstnacht (maar wel veel te zien via een livestream) hebben heel veel vrijwilligers klaar gestaan om ons allemaal toch mooie en fijne vieringen te geven. De bloemversiering in de kerk was weer prachtig! De stronk van Jesse met de 4 adventskaarsen brachten ons met hun licht naar Kerstmis toe.

Zaterdag 18 december was er ’s middags gelegenheid om de kerststallententoonstelling te bezoeken. Iedereen kreeg een eigengemaakt schaapje mee met de tekst: mag ik bij u in de kerststal? Twee uur lang zorgde Sonja met enkele cantores voor mooie kerstliederen.

Iedereen mocht een kaarsje opsteken en een ster met een wens in de boom hangen om een beetje gevoel van samen  Kerst te hebben.

De hele kerk moest vanwege corona extra schoongemaakt worden. Voor de mensen die zorgden voor de boekjes, die soms op het laatste moment weer moesten worden veranderd: alle lof! Vergeten we ook de kosters en de gastheren en gastvrouwen niet, die zorgden dat alle vieringen vlotjes verliepen. Dank ook aan voorgangers en misdienaars.

Met elkaar hebben we met een sfeervolle viering afscheid genomen van het oude jaar.

Al onze vrijwilligers willen wij heel hartelijk danken, want mede door hen hebben wij fijne vieringen gehad.

Ook helaas geen nieuwjaarsviering met oliebollen en koffie! Daarom wenst de liturgische werkgroep u langs deze weg: een gelukkig, gezond en gezegend 2022 toe.

In mei 2022 sluiten wij het 100-jarig bestaan van onze Sacramentsgemeenschap af. Door alle coronamaatregelen hebben we het heel bescheiden gevierd met twee Eucharistievieringen in mei 2021. Toch is gebleken dat wij met elkaar als Sacramentsgemeenschap elkaar niet in de steek laten en klaar staan voor onze medemens, dichtbij en veraf.

Dat gaan we dit jaar samen doen met onze medeparochianen, hoe moeilijk dat ook soms kan zijn. Maar met Gods hulp moet ook dat gaan lukken.

De liturgische werkgroep