U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Kerst- en Oud- en Nieuwjaarsvieringen
Laatst gewijzigd: 24-01-2021

Vieringen rond Kerstmis en Oud en Nieuwjaar

Vieringen rond Kerst en Oud- en Nieuwjaar in de Sacramentskerk

Dank aan alle vrijwilligers!

Ondanks alle problemen met minder mensen in de kerk, verwarring over wel/geen vieringen, geen scholen die naar de kerststallen kwamen kijken, geen gezinskerstviering, geen drukbezochte kerstnacht (maar wel veel te zien via een livestream) hebben heel veel vrijwilligers klaar gestaan om ons allemaal toch mooie en fijne vieringen te geven. De bloemversiering in de kerk was weer prachtig! De stronk van Jesse met de vier adventskaarsen brachten ons met hun licht naar Kerstmis toe.

De kerststallen stonden er al in het begin van de Advent, Sonja zorgde met enkele cantors voor mooie kerstliederen. Elke zondagmiddag in de Advent waren zij aanwezig om de mensen die naar de kerststal kwamen en een kaarsje opstaken een beetje gevoel van kerst te geven.

De hele kerk moest vanwege corona extra schoongemaakt worden. Voor de mensen die zorgden voor de boekjes, die soms op het laatste moment weer moesten worden veranderd: alle lof! Vergeten we ook de kosters niet, die ervoor zorgden dat alle vieringen vlotjes verliepen.

Met elkaar hebben we met een sfeervolle viering afscheid genomen van het oude jaar.

Al onze vrijwilligers willen wij heel hartelijk danken, want mede door hen hebben wij fijne vieringen gehad.

En helaas geen nieuwjaarsviering met oliebollen aan het einde! Daarom wenst de liturgische werkgroep u langs deze weg: een gelukkig, gezond en gezegend 2021 toe.

Dit jaar in mei 2021 bestaat de Sacramentskerk 100 jaar. Wij hopen dat we dit toch samen kunnen gaan vieren.

De liturgische werkgroep