U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Kerst- en Oud- en Nieuwjaarsvieringen
Laatst gewijzigd: 28-01-2019

Vieringen rond Kerstmis en Oud en Nieuwjaar

Hongerdoek Goud

Kerstmis en Oud- en Nieuwjaar

Dank!

Er is de laatste weken van december veel werk verricht om de vele vieringen iets bijzonders te geven. Daardoor zijn de vieringen met Kerstmis en Oud- en Nieuwjaar mooie vieringen geworden in een feestelijk versierde kerk.

De bloemversiering was weer prachtig, de kerststallen waren er weer, de hele kerk was schoongemaakt, alle boekjes waren getikt en geprint en het koor heeft veel dagen gerepeteerd. Ook van onze jonge misdienaars werd ’s avonds laat en ’s morgens vroeg extra inzet gevraagd. Vergeten we ook de kosters niet, die zorgden dat alle vieringen vlotjes verliepen. Het kerstverhaal van de herder in de gezinsviering, waar de kinderen samen met de herder op zoek gingen naar de stal, was hartverwarmend.

 

Met elkaar hebben we met een sfeervolle viering afscheid genomen van het oude jaar. Op Nieuwjaarsdag was er een 4-kerkenviering, waar we onder het genot van koffie met een heerlijke oliebol (bakkers bedankt!) elkaar de beste wensen voor 2019 konden geven.

Al onze vrijwilligers willen wij heel hartelijk danken, want mede door hen hebben wij allemaal fijne vieringen gehad. Ook willen wij de voorgangers bedanken die in de eucharistie- en gebedsvieringen ons een echt kerstgevoel gegeven hebben, zodat wij met elkaar op een fijne manier de feestdagen konden vieren.

 

En niet iedereen weet dat, maar in de dagen voor de kerst komen een paar scholen voor hun eigen kerstviering naar onze kerk en die zijn dan blij dat de kerststallen er dan al staan en de lichtjes van de kerstbomen branden.

Iedereen bedankt.

 

Liturgische werkgroep