U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Familieberichten
Laatst gewijzigd: 07-12-2020
1e communie

Familieberichten

GEDOOPT:

HUWELIJK EN HUWELIJKSJUBILEUM:

 

In de laatste maanden van 1970 is er volop getrouwd. We zijn nu 50 jaar verder en de volgende echtparen kunnen we feliciteren met hun gouden huwelijksfeest:de 

16 oktober: de heer en mevrouw Langeveld-van Rooijen

30 oktober: de heer en mevrouw Hazebroek-van der Klugt,

5 november: de heer en mevrouw De Jong-Hoogduijn,

10 november: de heer en mevrouw Gerbrands-Wanders,

17 november: de heer en mevrouw Brouwer-Meyer,

27 november: de heer en mevrouw Ten Kate-Middelburg,

9 december: de heer en mevrouw Van Niel-Van Dijk,

14 december: de heer en mevrouw Van der Maarel-Van der Lans,

14 december: de heer en mevrouw Van der Meijde-Lukas,

18 december: de heer en mevrouw Van Haastert-Hulspas,

21 december: de heer en mevrouw Moerman-Holierhoek.

We wensen alle bruidsparen nog vele gelukkige jaren toe in goede gezondheid.

VORMSEL EN 1e COMMUNIE:

 

Ondanks corona toch mooie gebeurtenissen

In de afgelopen tijd waarin we met maar 30 mensen naar de kerk mogen komen, we bij uitvaarten elkaar niet echt kunnen troosten, we bezoekjes moeten missen en verjaardagen niet uitbundig kunnen vieren, gebeuren er toch mooie dingen!

Vormsel

Op vrijdag 23 oktober hebben An Trinh en Nyillah Thomas het H. Vormsel ontvangen van Bisschop Van den Hende. Het was een heel mooie viering. Door corona was de viering al een paar keer uitgesteld, dus waren zij blij dat het nu eindelijk door kon gaan.

Wij willen Nyillah en An daarom van harte feliciteren met deze toch wel grote stap die ze genomen hebben. An is bij ons misdienaar en eigenlijk al acoliet. Wij hopen dat wij hem  nog menig jaar als misdienaar mogen zien.

Eerste H. Communie

Op zondag 15 november was de grote dag voor: Alessia Calcagno, Sureka Bierman Kerklaan en Daan Aarden.

Heel de kerk was feestelijk versierd: vlaggen, ballonnen en bloemen. Daar waren de ouders zaterdag heel druk mee bezig geweest. Voor de communicantjes was de datum van de viering al een paar keer uitgesteld en daarom waren ze blij dat zondag 15 november hun grote dag zou worden. De ouders hadden met elkaar het misboekje samengesteld en Sonja Nowee had de liederen aangepast voor de kinderen. Alessia, Sureka en Daan hebben ook in de viering de teksten gelezen.

Ook voor hen zijn we blij dat dat ze nu in de viering samen met hun ouders ter communie kunnen gaan. Hopelijk zien we ze terug in de kinderwoorddienst en misschien wel als misdienaar. In ieder geval. WELKOM!

 

 

 

OVERLEDEN:

Op 1 augustus is Petronella Quirina Maria Duijndam op 68-jarige leeftijd overleden. Zij woonde de laatste jaren in Pijnacker. Els van manege De Prinsenstad, zo zullen met name de paardenliefhebbers haar kennen. Ondanks een zwakke gezondheid waardoor zij in een rolstoel belandde, was ze zoveel mogelijk aanwezig om klanten en bezoekers te woord te staan. We hopen dat zij gastvrij ontvangen is in het Hemels Vaderhuis.

Op 9 augustus is Corry van Boxel-Scholtes van de Zuideindseweg op 72-jarige leeftijd uit ons midden gehaald. Zij was ruim 47 jaar gelukkig getrouwd met Cees.

Corry werd op 9 maart 1948 geboren in Monster. Ze is opgegroeid in een slagersgezin met totaal 8 kinderen. Ze werkte hard, maar kon ook van het leven genieten.

In 1973 trouwde ze met Cees van Boxel. Aan het begin van hun huwelijk werden 3 kinderen geboren: Clemens, Mark en Hellen.

Een strenge moeder was Corry niet. Ze wilde graag een mooie toekomst voor haar gezin. Ze vond het belangrijk dat haar kinderen een leuke jeugd hadden. Daarom begon ze ’s ochtends vroeg met werken in het tuinbouwbedrijf van Cees en zijn broer Aad, zodat ze ’s middags met de kinderen naar de speeltuin of het strand kon.

Nadat ze rond haar zestigste iets minder ging werken, ging ze oppassen op haar 2 kleinkinderen Mats en Elsa. Daar kon ze echt van genieten: tosti’s voor de één en tegelijk pannenkoeken voor de ander; niets was teveel moeite. Regelmatig ging ze kijken bij een voorstelling op school. En ze stond ook vaak langs de lijn bij voetbalclub SV Wippolder of in de bak bij manege De Prinsenstad.

Corry was een bekend gezicht in de Sacramentskerk. Jarenlang zat ze samen met Cees elke zondag rechts voorin de kerk. Toen Cees lid werd van het kerkbestuur, werkte Corry alle agenda’s en notulen uit. Daarvoor had ze speciaal een computercursus gevolgd.

Zij was altijd de stille kracht in ons gezin, nooit op de voorgrond, maar altijd een helpende hand. Zo ook in de Sacramentsparochie: ze hielp bijvoorbeeld mee bij het koffie schenken, regelde van alles voor oogstdankdag of vrijwilligersmiddag en ook heeft ze een aantal jaren de jeugdgroep “Treffers” thuis ontvangen.

13 Jaar geleden werd voor het eerst darmkanker geconstateerd. Maar Corry liet de moed niet zakken. Een operatie en chemo hielpen haar er weer bovenop. Snel gezegd, maar ze moest er een zware strijd voor leveren. Daar hoorde je haar nooit over klagen.

Helaas kwam de ziekte 4 jaar geleden toch terug. Ze werd steeds hulpbehoevender.

Zoals zij in de laatste jaren van haar moeders leven, wekelijks daar het huishouden ging doen, zo hebben wij als kinderen samen met Cees voor haar gezorgd.

We werden daarbij geholpen door vrienden en familie zoals haar schoonzussen Anneke & Anneke. Veruit de grootste zorgverlener was Cees. Hij gaf haar dagelijks op het juiste tijdstip haar medicijnen, en hij vroeg steeds opnieuw of ze haar fysio-oefeningen wilde doen. Haar lichaam was op, maar haar geest en geloof waren sterk, waardoor we nog een paar mooie bonusjaren met haar hebben gehad.

Op zondagmiddag 9 augustus blies zij haar laatste adem uit in ons bijzijn.

Wij zijn dankbaar voor de mooie herinneringen en dat haar, ondanks het lange ziekbed, pijn bespaard is gebleven. We zullen haar missen. Rust zacht, en tot wederziens.

Haar dankbare kinderen

In memoriam Theresia Bertha Glaser

Thea Glaser is geboren op 27 augustus 1929 in Delft zij is van ons heengegaan op 21 september 2020. Thea heeft vele jaren het klaverjassen voor het KBO verzorgd. Met veel plezier maakte zij rond de feestdagen voor iedereen iets moois. Ook organiseerde zij regelmatig een gezellige lunch voor de kaartclub.

De uitvaartdienst was prachtig, ondanks de beperkende maatregelen. Elma Beerends, Sonja Nowee met haar koor en de naaste familie hadden er een persoonlijke dienst van gemaakt. Een dag later, is zij op een zonnige dag, in besloten kring begraven. Het afscheid was zoals Thea het graag had gewild, met zelfgemaakte kerkboekjes, mooie zang, persoonlijke herinneringen en vooral: samenzijn.

In memoriam Henk Schüller

Henk Schüller, geboren en getogen Delftenaar en vader van twee dochters en twee zonen, was een man die zijn hele leven klaar stond voor iedereen die hulp nodig had: een luisterend oor of hulp bij het klussen, nooit zei hij nee.

Hij was ook een man die hield van mensen en gezelligheid. Bij mooi weer altijd te vinden in de binnenstad van zijn geliefde Delft en ook een terrasje pakken hoorde daarbij.

Hij had een eigen manier van denken maar immer met de intentie om eerlijk en rechtvaardig te zijn.

Nadat zijn vrouw Riek Schüller-Breedveld in 2015 na een huwelijk van 58 jaar overleed, ging het bergafwaarts met zijn gezondheid en kwam hij in 2017 met de diagnose “Alzheimer” terecht in De Bieslandhof waar hij de liefdevolle verzorging kreeg die hij nodig had.

Op 30 oktober is hij daar, na een veelbewogen leven, na afscheid van zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind en voorzien van het Heilig sacrament der zieken in zijn slaap overleden.

Op zaterdag 7 november is hij vanuit de Sacramentskerk na een mooie, ingetogen viering begraven.

Henk Schüller heeft 90 jaar mogen worden.

In Memoriam C.M. (Kees)van Adrichem

Vijf jaar is het geleden dat wij afscheid hebben genomen van onze moeder en nu is het moment daar, dat wij u namens onze vader door middel van dit berichtje een laatste groet willen brengen. Wij willen u melden dat op10 november onze vader C.M. van Adrichem (Kees) op 89-jarige leeftijd na een kort ziekbed is overleden.

U kent hem waarschijnlijk als die kleine kordate man met die ingetogen glimlach en als een man van weinig woorden. Daarnaast was onze vader ook een boer in hart en nieren en heeft hij tot op het laatste moment kunnen genieten van zijn geliefde koeien.

Pa was ook een trouwe kerkganger maar moest de laatste periode van zijn leven, doordat hij in de loop der jaren toch wel wat stram was geworden, noodgedwongen thuisblijven en een kerkdienst voor ‘de buis’ volgen. Wij hadden hem graag nog wat langer in ons midden gehad, maar hebben er vrede mee dat hij weer herenigd is met zijn geliefde vrouw en onze moeder Toos.

Kinderen van Kees & Toos van Adrichem