U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Familieberichten
Laatst gewijzigd: 01-11-2020

Familieberichten

GEDOOPT:

HUWELIJK EN HUWELIJKSJUBILEUM:

 

Op zaterdag 5 september is het huwelijk ingezegend van Jeroen Holtkamp en Daniëlle van Eik.

Wij wensen het bruidspaar veel geluk en een goede toekomst met elkaar.

Op 14 augustus was het een gedenkwaardige dag voor Aad en Riet van der Drift-van Schie.

Op deze dag was het 50 jaar geleden dat zij elkaar het ja-woord hebben gegeven. Beiden zijn al jaren actief als vrijwilliger in onze gemeenschap. We wensen hen nog vele gelukkige jaren toe in goede gezondheid.

Op 16 oktober waren Jan en Ien Langeveld-van Rooijen uit de Eminentlaan 50 jaar getrouwd.

Beiden zijn al jaren actief als vrijwilliger in onze gemeenschap. We wensen hen nog vele gelukkige jaren toe in goede gezondheid.

Op 30 oktober waren Andre en Ria Hazebroek uit de Warmoerzierstraat  50jaar getrouwd.

Wij wensen hen veel kracht en zegen toe

 

 

OVERLEDEN:

Op 5 juli overleed Arcangelo Cuccureddu uit de Geertruyt van Oostenstraat; hij is 82 jaar geworden. Als jongeman waagde Angelo de stap om Sardinië te verruilen voor de Limburgse mijnen. Na de sluiting van de mijnen vond hij werk op de kabelfabriek in Delft. Naast zijn werk was de tuin zijn grootste hobby waarin hij tot rust kwam. De natuur zijn gang laten gaan en niets forceren. Je moet wachten, afwachten of het wordt wat je er van hebt gehoopt.

De naam Arcangelo (aartsengel) verwijst naar een bestemming bij God waaruit hij is voortgekomen en waarnaar hij toe is gegaan. Moge hij rusten in vrede.

Antonetta Anna Maria van der Stap-de Weert is op 10 juli op 93-jarige leeftijd overleden. Zij woonde in de Eisenhouwerlaan in Delft.

We hebben afscheid moeten nemen van een sterke vrouw. Netty was een moeder die haar kinderen aanspoorde te gaan studeren om daarmee te werken aan een betere toekomst en verder te komen met je talenten. Zelf had zij die kans niet gekregen door de donkere oorlogsjaren. Maar ze is wel met haar tijd meegegaan en heeft als oma zich de kunst van het bedienen van een IPad eigen gemaakt.

Laten we bidden dat zij nu voor eeuwig veilig mag zijn in het huis van God.

Op 10 juli overleed Wilhelmus Nicolaas Jacobus Bruens uit de Van der Madestraat. Hij is 77 jaar geworden. In besloten kring is de afscheidsviering gehouden in de aula van crematorium Iepenhof. Moge hij rusten in vrede.

Op 1 augustus is Petronella Quirina Maria Duijndam op 68-jarige leeftijd overleden. Zij woonde de laatste jaren in Pijnacker. Els van manege De Prinsenstad, zo zullen met name de paardenliefhebbers haar kennen. Ondanks een zwakke gezondheid waardoor zij in een rolstoel belandde, was ze zoveel mogelijk aanwezig om klanten en bezoekers te woord te staan. We hopen dat zij gastvrij ontvangen is in het Hemels Vaderhuis.

Op 9 augustus is Corry van Boxel-Scholtes van de Zuideindseweg op 72-jarige leeftijd uit ons midden gehaald. Zij was ruim 47 jaar gelukkig getrouwd met Cees.

Corry werd op 9 maart 1948 geboren in Monster. Ze is opgegroeid in een slagersgezin met totaal 8 kinderen. Ze werkte hard, maar kon ook van het leven genieten.

In 1973 trouwde ze met Cees van Boxel. Aan het begin van hun huwelijk werden 3 kinderen geboren: Clemens, Mark en Hellen.

Een strenge moeder was Corry niet. Ze wilde graag een mooie toekomst voor haar gezin. Ze vond het belangrijk dat haar kinderen een leuke jeugd hadden. Daarom begon ze ’s ochtends vroeg met werken in het tuinbouwbedrijf van Cees en zijn broer Aad, zodat ze ’s middags met de kinderen naar de speeltuin of het strand kon.

Nadat ze rond haar zestigste iets minder ging werken, ging ze oppassen op haar 2 kleinkinderen Mats en Elsa. Daar kon ze echt van genieten: tosti’s voor de één en tegelijk pannenkoeken voor de ander; niets was teveel moeite. Regelmatig ging ze kijken bij een voorstelling op school. En ze stond ook vaak langs de lijn bij voetbalclub SV Wippolder of in de bak bij manege De Prinsenstad.

Corry was een bekend gezicht in de Sacramentskerk. Jarenlang zat ze samen met Cees elke zondag rechts voorin de kerk. Toen Cees lid werd van het kerkbestuur, werkte Corry alle agenda’s en notulen uit. Daarvoor had ze speciaal een computercursus gevolgd.

Zij was altijd de stille kracht in ons gezin, nooit op de voorgrond, maar altijd een helpende hand. Zo ook in de Sacramentsparochie: ze hielp bijvoorbeeld mee bij het koffie schenken, regelde van alles voor oogstdankdag of vrijwilligersmiddag en ook heeft ze een aantal jaren de jeugdgroep “Treffers” thuis ontvangen.

13 Jaar geleden werd voor het eerst darmkanker geconstateerd. Maar Corry liet de moed niet zakken. Een operatie en chemo hielpen haar er weer bovenop. Snel gezegd, maar ze moest er een zware strijd voor leveren. Daar hoorde je haar nooit over klagen.

Helaas kwam de ziekte 4 jaar geleden toch terug. Ze werd steeds hulpbehoevender.

Zoals zij in de laatste jaren van haar moeders leven, wekelijks daar het huishouden ging doen, zo hebben wij als kinderen samen met Cees voor haar gezorgd.

We werden daarbij geholpen door vrienden en familie zoals haar schoonzussen Anneke & Anneke. Veruit de grootste zorgverlener was Cees. Hij gaf haar dagelijks op het juiste tijdstip haar medicijnen, en hij vroeg steeds opnieuw of ze haar fysio-oefeningen wilde doen. Haar lichaam was op, maar haar geest en geloof waren sterk, waardoor we nog een paar mooie bonusjaren met haar hebben gehad.

Op zondagmiddag 9 augustus blies zij haar laatste adem uit in ons bijzijn.

Wij zijn dankbaar voor de mooie herinneringen en dat haar, ondanks het lange ziekbed, pijn bespaard is gebleven. We zullen haar missen. Rust zacht, en tot wederziens.

Haar dankbare kinderen

In memoriam Theresia Bertha Glaser

Thea Glaser is geboren op 27 augustus 1929 in Delft zij is van ons heengegaan op 21 september 2020. Thea heeft vele jaren het klaverjassen voor het KBO verzorgd. Met veel plezier maakte zij rond de feestdagen voor iedereen iets moois. Ook organiseerde zij regelmatig een gezellige lunch voor de kaartclub.

De uitvaartdienst was prachtig, ondanks de beperkende maatregelen. Elma Beerends, Sonja Nowee met haar koor en de naaste familie hadden er een persoonlijke dienst van gemaakt. Een dag later, is zij op een zonnige dag, in besloten kring begraven. Het afscheid was zoals Thea het graag had gewild, met zelfgemaakte kerkboekjes, mooie zang, persoonlijke herinneringen en vooral: samenzijn.