U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Familieberichten
Laatst gewijzigd: 18-08-2021
1e communie

Familieberichten

Familieberichten

GEDOOPT:

HUWELIJK EN HUWELIJKSJUBILEUM:

Op 4 september is het 65 jaar geleden dat Koos de Ridder en Riet Kluiters in onze Sacramentskerk voor God en alle andere getuigen aan elkaar het ja-woord hebben gegeven. Zij wonen alweer geruime tijd in de Hollandsche Tuyn in Delfgauw en voelen zich sterk verbonden met onze Sacramentsgemeenschap. We wensen hen nog vele gelukkige jaren toe in goede gezondheid.

 

 

VORMSEL EN 1e COMMUNIE:

 

 

OVERLEDEN:

 

Op 26 november is Paulus Gerardus Clemens Maria Hoogendijk uit de Simon Vestdijklaan op 73-jarige leeftijd overleden. Met een mooie viering hebben we op 7 december afscheid van hem genomen in de kerk waar hij aan het begin van zijn leven is gedoopt.

 

Op 15 december overleed Johanna Maria van der Kolk-van der Ende uit de Van der Madestraat. Zij stierf een dag na haar 99-ste verjaardag. Na een afscheidsviering in de Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen kerk in Erica is zij aldaar in het familiegraf begraven.

 

Op 23 december overleed Cornelis Johannes Antonius Komen op de leeftijd van 84 jaar. Hij woonde aan de Witmolen in Delfgauw. Zijn afscheidsviering was op 2 januari in de aula van Iepenhof.

 

Op 4 januari is Adrianus Joseph Heijdel van de Hendrick de Keyserweg op 78-jarige leeftijd overleden. De afscheidsviering was op 9 januari in de Maria van Jessekerk.

 

Op 6 januari overleed op 82-jarige leeftijd Petrus Clemens Maria Duijndam van de Delftsestraatweg.

Zijn uitvaartdienst is op 13 januari gehouden in de Joannes de Dooperkerk in Pijnacker.

 

Op 25 januari is Jacobus Gabriël Maria van der Burg uit de Schimmelpenninck van der Oyeweg te Delfgauw overleden. Sjaak is 68 jaar geworden. Met een mooie viering hebben we op 30 januari afscheid van hem genomen in de kerk waarna hij is begraven op het Sint Janskerkhof te Pijnacker.

 

Op 25 maart is op 77-jarige leeftijd Martinus Hendrikus Johannes Maria (Martin) Stoelinga uit de Van de Spiegelstraat overleden. Hij is geboren in Eindhoven maar groeide op in de Wippolder. Na zijn jeugd verwierf hij veel bekendheid als voetbaltrainer (Wippolder en Delfia) en als manager van artiesten. Hij was o.a. de ontdekker van zanger Nico Haak.

Sinds 2002 was hij lid van de gemeenteraad en daar liet hij regelmatig van zich horen met opvallende standpunten. Martin had een hekel aan onrecht, was recht door zee en kreeg door zijn vasthoudendheid regelmatig toch zijn zin.

Op donderdag 1 april was de afscheidsviering in onze kerk.

Moge Martin rusten in vrede

 

 

 

Op 27 maart overleed Maria Johanna Theresia Adriana (Mia) Barnhoorn uit de Willem de Zwijgerstraat. Zij bereikte de leeftijd van 96 jaar.


Op 11 april is Sanna Pfeifer-Bauer op 78-jarige leeftijd overleden. Zij woonde in de Lau Mazirelweg in Delft. Op 15 april was de afscheidsviering in onze kerk waarin pastor Elma Beerends de voorganger was.

 

We zullen hen in onze gebeden gedenken en wensen alle nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

 

 

 

 

In memoriam:

 

Het afscheid van Cor Komen

Zaterdag 2 januari jl. hebben wij afscheid genomen van Cor. Het was een mooi en waardevol afscheid. Het mooiste was dat Cor werd weggedragen door zijn drie zoons en drie kleinzoons. De zon deed die dag ook erg zijn best. Daar hebben ze vast boven voor gezorgd.

Graag wil ik pastoor Verbakel, Sonja en de zangers bedanken. Helaas kon het afscheid gezien de huidige omstandigheden niet plaatsvinden in de kerk.

Graag bedank ik ook De Laatste Eer voor het begeleiden van de uitvaart. Als laatste wil ik mijn kinderen en kleinkinderen bedanken voor de mooie woorden over hun vader en opa.

Nogmaals heel veel dank.

Mies Komen

 

Beste medeparochianen,

Toen Kees mij vroeg een stukje te schrijven over Mia onze trouwe kerkgangster, moest ik mij wel even realiseren wat ik zou gaan schrijven .

Ik heb haar inderdaad een paar jaar bezocht vanuit de Sacramentskerk; zij was altijd zeer vereerd als je even langs kwam. Zij was ook jaren een trouwe kerkgangster op de donderdagen in de Sacramentskerk, daar genoot ze van. Ze was altijd enorm actief en hield heel erg van gezelligheid, ze kwam heel graag kaarten en bingo spelen met de K.B.O. waar zij ook lid van was. Vaak bezocht ze ook haar zus en familie in het zuiden met wie ze haar verjaardag wilde vieren.

Met haar 90ste verjaardag heeft zij nog een groot feest gehad met haar familie waar ze erg van genoten heeft; ze wilde graag deze leeftijd halen.

Ze nam ook vaak zelf een taxi en ging dan ergens koffiedrinken of iets kopen, ze hield van mooie kleren en was aangsloten bij de Zonnebloem waarmee zij op vakantie ging.

Ja, deze vrouw heeft in haar leven niet stil gezeten.

De laatste jaren ging het wat minder, maar ze wilde onder geen enkel voorwaarde naar een verzorgingshuis. Maar ze kwam bijna haar huis niet meer uit. Wat frisse lucht zou beter geweest zijn, maar ja, je kan ze niet dwingen.

Kort voor haar dood is zij toch nog naar De Bieslandhof overgebracht.

Ze is nu terug gegaan naar haar Schepper waar ze zeker haar rust zal vinden .

Dank Mia voor wie je was.

Een lieve groet, Johantine