U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk
Laatst gewijzigd: 03-09-2019

Orgelconcerten in de Maria van Jessekerk

Het Maarschalkerweerd-orgel in de Maria van Jessekerk.

De Maria van Jessekerk bezit een prachtig orgel, gebouwd door MichaĆ«l Maarschalkerweerd. Het is het grootste kerkorgel van deze vooraanstaande orgelbouwer. Dit prachtige instrument werd tussen 2006 en 2009 op zeer kundige wijze gerestaureerd door de firma Elbertse uit Soest. Het behoort tot de mooiste romantische orgels van Nederland. Ook lijkt het ieder jaar nog mooier te gaan klinken. Het geeft veel luisterplezier bij de bezoekers en speelplezier bij onze gastorganisten. De groep fans van het orgel neemt nog steeds toe.

Ook in 2019 staat een serie orgelconcerten gepland, verzorgd door een aantal toporganisten uit binnen- en buitenland. Er zijn weer themaconcerten, zoals een Requiemconcert en het Advent & Kerstconcert. Dit jaar is er tevens een concert met een buitenlandse topzanger, de bariton Joseph Lia.

Bijzonder verheugd zijn wij over het feit dat we de beroemde organist van de Parijse St. Sulpicekerk, Daniel Roth, hebben kunnen vastleggen. Hij zal een concert verzorgen op zondag 10 november. Voor dit concert wordt een toegangsprijs van 10 euro gevraagd. Voor de overige concerten geldt: toegang vrij, wel een collecte na afloop.

Alle orgelconcerten zijn op zondagmiddag en beginnen zoals gebruikelijk om 15.00 uur. Ook wordt er weer koffie en thee geschonken na afloop van de concerten.

Meer informatie over orgel en concerten op www.veenswijkorgel.nl.

29 september: Petra Veenswijk

Op zondag 29 september speelt onze eigen organist Petra Veenswijk een thuiswedstrijd. Dit keer speelt zij een concert-plus samen met een vooraanstaande bariton. De bariton is Joseph Lia, een gevierd zanger uit Malta.

Het concert begint om 15.00 uur.

13 oktober: Musica temporum Pieter de Hooch

Op zondagmiddag 13 oktober verzorgt een projectorkest onder leiding van Petra Veenswijk een bijzonder concert met muziek uit de tijd van schilder Pieter de Hooch. Het concert begint om 15.00 uur.

In het kader van het themajaar 'Delft en de Gouden Eeuw' wordt veel aandacht gegeven aan een bijzondere Delftse schilder uit die tijd: Pieter de Hooch. In onze kerk verzorgt een projectorkest bestaande uit ruim 40 leden een concert met de titel 'Musica temporum Pieter de Hooch'.

Dirigent/organist Petra Veenswijk bespeelt voor de gelegenheid het klavecimbel. Hester Verhoeff speelt een vioolsolo.

Tijdens het concert zijn op een groot beeldscherm schilderijen van Pieter de Hooch te zien. Daarnaast zullen mensen in kledij uit zijn tijd rondlopen.

Het is voor iedereen mogelijk dit bijzondere concert te bezoeken, want door het toekennen van subsidie is het vrij toegankelijk. Wel is er na afloop een collectie.

Informatie over het volledige programma van dit concert en de overige concerten is te vinden op www.veenswijkorgel.nl