U bent hier: Parochie / Kerken / Maria van Jessekerk
Laatst gewijzigd: 27-11-2021

Orgelconcerten in de Maria van Jessekerk

Het Maarschalkerweerd-orgel in de Maria van Jessekerk.

De Maria van Jessekerk bezit een prachtig orgel, gebouwd door Michaël Maarschalkerweerd. Het is het grootste kerkorgel van deze vooraanstaande orgelbouwer. Dit prachtige instrument werd tussen 2006 en 2009 op zeer kundige wijze gerestaureerd door de firma Elbertse uit Soest. Het behoort tot de mooiste romantische orgels van Nederland. Ook lijkt het ieder jaar nog mooier te gaan klinken. Het geeft veel luisterplezier bij de bezoekers en speelplezier bij onze gastorganisten. De groep fans van het orgel neemt nog steeds toe.

Meer informatie over orgel en concerten op www.veenswijkorgel.nl.

Concerten en Kerst Volkszang afgelast

Eind september hoopten we af te zijn van de coronamaatregelen en dat er van alles kon worden georganiseerd, al dan niet met een corona-check. Echter, de coronacijfers lopen zodanig op dat we het Adventsconcert, met een Schola cantorum o.l.v. dir. Theo Goedhart en orgelspel van Petra Veenswijk, van zondag 28 november om 15.00 uur hebben moeten afgelasten.

Ook gaat om die reden het orgelconcert “Dromen als Messiaen” met orgelspel van Petra Veenswijk en lichtprojectie op het orgel niet door. Dit concert stond gepland op zaterdag 11 december om 20.00 uur.

De populaire Kerst Volkszang van 23 december gaat ook niet door. Het is onverantwoord om met 900 à 1000 mensen uit volle borst kerstliederen te zingen.

We hopen dat er snel weer tijden komen dat er wel weer van alles mogelijk is.

Petra Veenswijk en Eddie van den Engel, namens de concertorganisatie Maria van Jessekerk