U bent hier: Parochie / Kerken / Sacramentskerk / Nieuws / Kameroen
Laatst gewijzigd: 01-10-2020

Kameroen


Missiemaand: Gelukkig de vredestichters.

Stemmen van hoop in Afrika.

In het parochieblad van oktober  heeft u kunnen lezen over het werk van o.a. Zr. Maria.

De vrede in Afrika staat onder druk. Wij krijgen berichten vanuit Kameroen waar vooral in het noorden Boko Haram steeds meer actief wordt. Maar ook de coronapandemie geeft extra problemen. Het is niet alleen de zorg over de gevaren van de crisis, maar ook over de economische crisis. Miljoenen mensen in Afrika hebben gewoon niets te eten wanneer ze niet naar hun werk kunnen. Deze berichten horen we ook vanuit Kameroen. De katholieke kerk kan in West- Afrika een grote rol spelen, want zij is met haar netwerk in bijna elk dorp aanwezig. De mensen vertrouwen eerder de kerkelijke medewerkers dan hun regering. In alle ellende die er is, klinken ook stemmen van hoop. Stemmen van kerkelijke medewerkers die zich actief inzetten voor vrede tussen christenen en moslims en tussen etnische groepen. Want alleen samen kan men de problemen het hoofd bieden.

Vanuit Kameroen kregen we van het seminarie de vraag om te helpen bij het eten geven en hulp bij afkopen van ‘schuld’ van enkele mensen in de gevangenis. Zeker in deze coronatijd, mogen familieleden niet naar de gevangenis.  Maar de priesters mogen er wel naar toe. Zij hebben eten gebracht en konden twee mensen ‘vrijkopen’.

Er is nog veel werk aan de winkel en daarom aan u de vraag: Wilt u het werk van MISSIO steunen? U kunt uw bijdrage storten op NL65 INGB 0000 0015 66, t.n.v. MISSIO Wereldmissiemaand, te Den Haag.

Marija Ruigrok-Kerklaan,

Missie, Ontwikkeling, Vrede