Agenda
Geen gebeurtenissen gevonden
Handig
Vervoerd naar de kerk
Kosteloos parkeren bij bijzondere vieringen op schoolplein Stanislascollege Krakeelpolderweg
Contact
Pastorie: Raamstraat 78 | 2613 SE Delft | tel. (015) 2151050
Secretariaat:
secr.franciscusenclarakerk(at)
rkdelft.nl
Redactie website:
webmaster.franciscusenclarakerk
(at)rkdelft.nl
Bank
IBAN NL 56 RABO 0313 4669 63
t.n.v. RK Parochie St. Ursula
inz. H.H.Franciscus en Clara
IBAN NL 96 INGB 0000 2206 16
t.n.v. RK Parochie St. Ursula
inz. H.H.Franciscus en Clara
IBAN NL 60 INGB 0002 3154 94
t.n.v. RK Parochie St. Ursula Kerkbijdragen
F en C gemeenschap
Welkom

VREDE EN ALLE GOEDS! Welkom op de website van de geloofsgemeenschap van de H.H. Franciscus en Clarakerk, één van de vier geloofsgemeenschappen van de H. Sint Ursulaparochie in Delft ten westen van de stad. Het kerkgebouw staat beter bekend als de Raamstraatkerk en is gevestigd in de wijk het Westerkwartier achter het station van Delft Centraal.
Onze laatste berichten leest u ook op Facebook.
Oud papier actie
Op ZATERDAG 9 JANUARI 2021 is er weer de OUD PAPIER ACTIE!! De container staat bij de kerk en u kunt van 10.00 - 12.00 uur het oud papier brengen. Dan kunt u ook spullen brengen voor de VOEDSELBANK en de bestelde DAKPANNEN afhalen.
Te veel papier om te brengen? Bel naar de pastorie en we halen het op.
Livestream RK Delft
Livetreams Delftse kerken| U kunt vanaf nu elke zondag een viering live thuis meevieren in de livestreams via ons YouTube kanaal. U kunt u ook abonneren op dit kanaal zodat u automatisch een melding op telefoon of tablet krijgt zodra een livestream vanuit één van de kerken start!
Franciscaans Bankje

Sinds half december staat het "Franciscaanse bankje" voor onze kerk. Dit is een tijdelijke plek.
Het pleintje bij de Wending en Plukkebol wordt over een tijdje heringericht en dan krijgt het bankje daar een definitieve plek.Het bankje is bedoeld als een aandenken aan de lange periode dat de Franciscanen in Delft woonden en werkten.Zij vertrokken in 2016 en daarna is dit bankje versierd met mozaïek door een aantal van onze vrijwilligers. U vindt hier meer informatie over het Franciscaanse bankje.
Dakpannen apsis

Er zijn sinds kort antieke dakpannen te koop van onze kerk. Dat zijn de dakpannen, die 110 jaar lang onze kerk beschermd hebben tegen kou, weer en wind.Veel parochianen vinden het leuk om een stukje van hun kerk in huis te hebben in de vorm van zo'n dakpan. Ze zijn onbeschilderd te koop, maar ook met een beschilderd Tau-kruis (Franciscaans kruis) in verschillende kleuren. U kunt in het bezit van zo'n dakpan komen, door dit te melden bij ons secretariaat en aan te geven, of u een onbeschilderde of beschilderde dakpan (in rood, grijs, donkerblauw of bruin) wil. Als u uw emailadres opgeeft, krijgt u bericht wanneer uw dakpan beschikbaar is. Kosten: € 7,50, maar meer geven mag ook. De opbrengst is voor het onderhoud van onze kerk. U vindt hier verdere informatie over de dakpannen.
Uitgenodigd worden voor vieringen

Vanwege de coronamaatregelen is het aantal personen dat in onze kerklocaties samen mag komen om te vieren beperkt. Om het proces van aanmelden voor een viering soepel en eerlijk te laten verlopen maken we gebruik van het uitnodigingssysteem van Kerktijd. Voor aanmelden voor dit systeem ga naar de aanmeldpagina.
Mocht u een keer niet worden uitgenodigd, dan kunt u op zondagochtend altijd een viering bijwonen via onze livestreams.
Invitations for Sunday liturgies
More information on the registration page.
Or join us online for the live streams each Sunday morning.
Vieringen en openstelling kerk
Viering zijn toegestaan voor maximaal 30 personen.
Wilt u een viering op zondag bijwonen dan moet u zich aanmelden op de website kerktijd.nl.
Zondag | 9.15 | Viering
Aansluitend is de kerk tot 11.00 uur open voor rust, bezinning en aansteken van een kaarsje.
Zondag | 11.30 | Viering internationale studenten
Dinsdag | 11.00-12.00 uur | Aanbidding
Vanaf 10.00 uur is de kerk al open voor rust, bezinning en het aansteken van een kaarsje.
Voor veel mensen is het nu niet mogelijk om zelf naar de kerk te komen. We bidden graag voor uw persoonlijke intenties of we steken een kaarsje voor u aan.
Vogels in de kerk
Gedurende de maanden dat we niet konden samenkomen om te vieren, stond er een ‘boom van hoop’ in onze kerk, met papieren vogels in hoopvolle kleuren van de regenboog, geknipt door parochianen en betrokken mensen uit de buurt.
Als de kerk open was en je binnen kon lopen voor stille meditatie en het aansteken van een kaarsje, dan schreven of tekenden mensen hun wens, hun zorg of gebed op zo’n vogel.
Nu vliegen alle vogels, vanuit de hand van Franciscus, de lucht in….Ze vormen tezamen een prachtige regenboog van hoop. De vogels vertrouwen alle wensen, zorgen en gebeden toe aan onze liefdevolle God.

Omzien naar elkaar
Als kerkgemeenschap willen we extra omzien naar elkaar. We vragen uw inzet om dat ook in deze periode te realiseren: Aandacht voor elkaar door te bellen, een kaartje of een berichtje te sturen via social media.
De pastores zijn ook in deze tijd beschikbaar voor een gesprek via telefoon, whatssapp, skype of andere media. U kunt hen op werkdagen bereiken via de telefoonnummers die hier vermeld staan.
We wensen u geloof, hoop en liefde in deze moeilijke periode.
In gedachten en gebed met elkaar verbonden…
Vrede en alle goeds! vanuit de Franciscus & Clarakerk

Franciscaans kerk zijn
De geloofsgemeenschap kenmerkt zich door haar franciscaans karakter. Naast het kerkgebouw was van de oprichting in 1910 tot en met 2016 een communiteit met Minderbroeders Franciscanen gevestigd waarvan één van de broeders als pastor in de gemeenschap werkte. Vele vrijwilligers zijn actief om deze geloofsgemeenschap bloeiend en levendig te houden.
De eerst aanspreekbare pastor van de Franciscus en Clarakerk is pastor José de Boer.
Franciscus en Clarahuis
In januari 2018 is het Franciscus en Clarahuis geopend. In de voormalige woonruimte van de Franciscanen wonen (Rooms-Katholieke) jongeren die met elkaar een gemeenschap vormen en het geloof delen, maar ook samen vieren. Pastor Eli Stok is geestelijk leidsman van het Franciscus en Clarahuis.
Kerk in eenvoud

De 100-jarige geschiedenis van de Raamstraatkerk, de kerkgemeenschap en de Franciscanen, is boeiend en met veel illustraties beschreven in het boek Kerk in Eenvoud. Klik hier voor meer informatie over dit boek.
Contactgegevens Franciscus en Clarakerk
![]() |
|
Pastor HH. Franciscus en Clarakerk | José de Boer |
Adres: | Pastorie Raamstraat 78 2613 SE Delft |
Telefoon: | 015-2151050 |
E-mail pastor: | j.deboer(at)rkdelft(dot)nl |
E-mail secretariaat: | secr.franciscusenclarakerk(at)rkdelft(dot)nl |
Meer informatie over de HH. Franciscus en Clarakerk: | Deze site, directe links: http://www.rkdelft.nl/franciscusenclarakerk/ of http://franciscusenclarakerk.rkdelft.nl/ |