U bent hier: Parochie / Kerken / Franciscus en Clarakerk / Welkom
Laatst gewijzigd: 17-10-2016

Agenda

Geen gebeurtenissen gevonden

Welkom

VREDE EN ALLE GOEDS! Welkom op de website van de geloofsgemeenschap van de H.H. Franciscus en Clarakerk, één van de vier geloofsgemeenschappen van de H. Sint Ursulaparochie in Delft ten westen van de stad. Het kerkgebouw staat beter bekend als de Raamstraatkerk en is gevestigd in de wijk het Westerkwartier achter het station van Delft Centraal.

Franciscaans kerk zijn

De geloofsgemeenschap kenmerkt zich door haar franciscaans karakter. Naast het kerkgebouw was van de oprichting in 1910 tot en met 2016 een communiteit met Minderbroeders Franciscanen gevestigd waarvan één van de broeders als pastor in de gemeenschap werkte. Vele vrijwilligers zijn actief om deze geloofsgemeenschap bloeiend en levendig te houden.

De eerst aanspreekbare pastor van de Franciscus en Clarakerk is sinds 1 juli 2016 pastor Dick Verbakel, tevens is hij de pastoor en moderator van het gehele cluster van de samenwerkende parochies Sint Ursula Delft en Onze Lieve Vrouw van Sion te Midden-Delfland.

Kerk in eenvoud

De 100-jarige geschiedenis van de Raamstraatkerk, de kerkgemeenschap en de Franciscanen, is boeiend en met veel illustraties beschreven in het boek Kerk in Eenvoud. Klik hier voor meer informatie over dit boek.

Contactgegevens Franciscus en Clarakerk

Franciscus en Clarakerk  
Pastoor Sint Ursulaparochie  
Pastor HH. Franciscus en Clarakerk Dick Verbakel
Adres: Pastorie Raamstraat 78
2613 SE Delft
Telefoon: 015-2151050
E-mail pastor: d.verbakel­(at)rkdelft(dot)nl
E-mail secretariaat: secr.franciscusenclarakerk­(at)rkdelft(dot)nl
Meer informatie over de HH. Franciscus en Clarakerk: Deze site, directe links:
http://www.rkdelft.nl/franciscusenclarakerk/ of
http://franciscusenclarakerk.rkdelft.nl/