U bent hier: Agenda / Activiteit
Laatst gewijzigd: 30-06-2010

Mariahulde

Startdatum:14 oktober
Begintijd:15:00
Eindtijd:16:00
Locatie:Maria van Jessekerk, Burgwal 20, Delft

In Maria van Jessekerk aan de Burgwal

Het is dit jaar alweer 10 jaar gelden dat we zijn begonnen met de Mariahulde. Delft is van oudsher een echte Mariastad. Al in de middeleeuwen werd Maria in Delft vereerd, denk aan Maria Ommegang, in 1929 hersteld.

Tien jaar geleden zijn we begonnen meer aandacht aan Maria te geven in de Mariamaanden mei en oktober door het zingen van de traditionele Marialiederen. Het is de bedoeling dat er veel wordt meegezongen. Daarnaast zingen de koren Deo Sacrum en Vox Latina bijzondere Marialiederen o.l.v. dirigent/ organist Petra Veenswijk waaronder vele mooie Ave Maria’s. Het is inmiddels een vertrouwd onderdeel van de activiteitenagenda van de kerk.

Op zaterdagmiddag 14 oktober a.s. is er weer een Mariahulde. De kerk is al vanaf 12:15 uur open maar om 15:00 uur begint de Mariahulde (en duurt ca. 1 uur). De Mariahulde is vrij toegankelijk, wel is er een collecte na afloop ter bestrijding van de kosten.

Het geheel wordt voorgegaan door pastoor Dick Verbakel. Ook zijn er leden van het Gilde “Maria van Jesse” aanwezig. Zij organiseren jaarlijks de Maria Ommegang in Delft.

Een bijzonder onderdeel van Mariahulde is de lichtprocessie waarbij iedereen de mogelijkheid wordt geboden een kaars bij het oude Mariabeeld van de Maria van Jessekerk te zetten dat voor de gelegenheid in de kerk staat. Dit doen we onder het zingen van “Te Lourdes op de bergen”. Op deze manier waant U zich even een klein beetje in Lourdes.

U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en wanneer u dat wilt uit volle borst met ons mee te zingen.