U bent hier: Vieringen / Aanmelden voor vieringen
Laatst gewijzigd: 06-07-2020

Aanmelden voor vieringen


Wilt u uitnodigingen voor vieringen ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden.

Aanmelden hoeft slechts één keer, daarna volgen uitnodigingen automatisch.

De parochie maakt hiervoor gebruik van Kerktijd.nl, een eerlijk en roulerend uitnodigingssysteem waarin iedereen evenveel kans heeft om een kerkdienst te bezoeken. Het systeem houdt zelf bij wie het langst geen kerkdienst heeft bezocht en daarom als eerste een uitnodigingsmail mag krijgen.

Hieronder een overzicht hoe het system werkt en u wat u moet doen. Het systeem werkt volledig online. Hebt u geen e-mail, dan kunt u zich ook aanmelden via het secretariaat. Zie hiervoor het parochieblad.

Hoe werkt het?

Stap 1 - Inschrijven voor vieringen

Op de startpagina van onze website en hierboven staat een knop waarmee u zich voor het bijwonen van vieringen kunt aanmelden. Als u hierop klikt gaat u door naar een andere pagina met een inschrijfformulier.

Vul dit formulier volledig in en geef uw voorkeur op voor kerk(en) en viering(en). U kunt ook aangeven of u normaal gesproken alleen komt of met meerdere personen.

Bij de inschrijving heeft u ook een wachtwoord voor de Kerktijd-portal aangemaakt. Onthoud dit wachtwoord, zodat u uw voorkeuren altijd kunt aanpassen op https://app.kerktijd.nl.

Na aanmelding ontvangt u een e-mail om uw registratie te bevestigen. Dat kan door op de link in de mail te klikken.

Deze stap hoeft u slecht één keer te doen. Daarna volgen uitnodigingen (stap 2) automatisch.

Stap 2 - Uitnodiging van de viering en acceptatie

Elke week gaat het systeem mensen uitnodigen voor de vieringen op zondag, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen per kerklocatie en de opgegeven voorkeuren. Dit gebeurt zo eerlijk mogelijk zodat iedereen even vaak aan de beurt komt. Ben u aan de beurt, dan ontvangt u een mail met de uitnodiging voor die zondagse viering.

Op dat moment kunt u de uitnodiging accepteren of weigeren. Doe dit a.u.b. zo snel mogelijk. Dan kan het systeem voor eventueel openvallende plaatsen nieuwe mensen uitnodigen. Op deze manier kunnen wij zoveel mogelijk parochianen de kans bieden om naar een viering te komen.

Wanneer u de viering hebt geaccepteerd ontvangt u een mail als bevestiging.

Wij denken dat dit voor u een eenvoudige manier van reserveren is. Echter zeker de eerste weken zal het even wennen zijn. Wij vragen u uiterlijk op de vrijdagmorgen uw reservering al dan niet te accepteren, zodat – indien u zich hebt afgemeld – een andere parochiaan die op de reservelijst staat de mogelijkheid heeft om naar de viering te komen.

Stap 3 - Bezoeken van de viering

Meld u bij binnenkomst van de kerk bij de gastvrouw of -heer, die de aanmelding controleert en u naar uw plaats begeleidt. Vanwege de extra tijd die dit kost, verzoeken wij u vriendelijk om iets eerder dan u gewend bent naar de kerk te komen.

Tot slot

Wij zijn ervan overtuigd dat – mede dankzij uw medewerking – het een en ander soepel zal verlopen en u weer vieringen in uw vertrouwde omgeving op een waardevolle manier kunt bijwonen.