9 februari 2020 - Amandelbroodjes
Oven: 200-225 °C
Ingrediënten
- Pak roomboter bladerdeeg – diepvries
- Amandelspijs 350 gr
- 1 ei
- Kristalsuiker
Bereiding
Verwarm de over voor op ongeveer 225 ºC
Neem de bladerdeegplakjes uit de verpakking. Verwijder plastic en spoel plakjes af onder water. Laat ontdooien op de werkplek en snij verticaal door het midden.
Meng het amandespijs met het ei. Je hebt nu ongeveer 400 gram vulling. Leg met twee theelepels 20 gram op elk plakje (nu 20 plakjes omdat je de plakken doormidden hebt gesneden).
Vouw dubbel/dicht; zorg dat het spijs in het midden komt en druk de randen goed aan met een vork.
Op mijn bakplaat kan ik precies 20 amandelbroodjes verdelen. Leg een bakvel op de bakplaat en verdeel de amandelbroodjes. Strooi hierover suiker. Hierna met een bakborsteltje nog een keer bestrijken met water.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven. De amandelbroodjes zijn na ongeveer 20 minuten klaar. Soms moet je de plaat even draaien omdat de achterste amandelbroodjes sneller bruinen.
Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn. Niet te licht uit de oven halen.
Ik hoop dat ze smaken.