U bent hier: Parochie / Kerken / Adelbertkerk / Laatste nieuws / Inzegening Mariakapel
Laatst gewijzigd: 19-02-2018

Inzegening van de Maria-stilte-ruimte 4-2-2018

De woord – en communieviering van zondag 4 februari 2018 stond in het teken van Maria. De hele woorddienst bestond uit teksten over Maria’s leven met daarbij dia’s die die teksten beeld gaven. Marialiederen met ‘oude’, voor velen herkenbare teksten en liederen met nieuwe bewoordingen op bekende melodieën, waren in de viering opgenomen.

De technicus zorgde ervoor dat het beeld duidelijk zichtbaar was op het grote scherm dat voor in de kerk was opgehangen.

Het hoogtepunt van de viering was de inzegening van de kleine, lichte ruimte die de naam Maria-stilte-kapel heeft gekregen. Pastor Paul Mantelaers ging met de ‘bouwmannen’ en de ‘vrouwen van de feestcommissie’ – die de bloemen droegen -  naar de Maria-stilte-kapel om daar te bidden om zegen over deze ruimte. Daarna zegende hij de kapel in. Maria kreeg bloemen en de eerste lichtjes werden aangestoken. Doordat er een live–verbinding was konden de kerkgangers de ceremonie volgen. Gezamenlijk – in kapel en kerk – werd het Wees gegroet gebeden.

Een indrukwekkend moment!

Technicus maakt verbinding

Scherm voor afbeeldingen

Op weg naar de kapel

Bloemen voor Maria

Gebed om zegen

Inzegening

Lichtjes aansteken

Wees gegroet in de kapel

Wees gegroet in de kerk zichtbaar

Maria-stilte-kapel